• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wykończenie wzmacniacza lampowego - potrzebna pomoc

Reakcji
0
Witam
Mam na wykonczeniu wzmacniacz lampowy, jednak jest maly problem. Nie wiem skad mozna wziac galki do potencjometrow, szukalem na Allegro ale nie znalazlem nic ciekawego. Moze ktos z was wie gdzie (najlepiej w okolicach Warszawy, albo w internecie) mozna kupic cos co by tu pasowalo??

Załączniki

• bok2_851.jpg
    bok2_851.jpg
    25.7 KB · Wyświetleń: 0
  • front_598.jpg
    front_598.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 0
  • bok_179.jpg
    bok_179.jpg
    24.6 KB · Wyświetleń: 0
Polecam ci zastosowanie gałek po radmorze 5102.Bardzo efektowne i soludne z aluminium.Na allegro można takie znaleść

poszperaj na wolumenie na złomiarni, mozna takowe za grosze kupić i niekiedy naprawdę spory wybór jest.

Pozdrawiam

Ps. boje się tylko że potencjometry które tam siedzą są nie co za krótkie bo niewiele wystają i nie wiem czy te gałki poprostu ci nie będą odpadać.

DeeJay_Sqter, z wypadaniem galek to raczej nie bedzie problemu, bo beda prawdopodobnie dorobione tulejki.

Ja bym proponował wycieczkę do ślusarza. Gałki zrobi wg potrzeby a koszt nie będzie zbyt wysoki. Będą gałeczki na miarę wzmacniacza :)

A masz moze jakieś niepotrzebnme głowice z VHS-a?
Albo ze starego szpulowca?
Duże,cięzkie , na łożysku odrazu, ładnie sie błyszczą

tak najlepiej idz do sluszarza on ci fajnie zrobi tak jak ty tego bedzeisz chcial a potem mmozesz gdzies to oddac do chromowania ...

Powrót