• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wykorzystać potencjał UniAmp'a

Reakcji
0
Siemanko ludziska

Niedawno zamieściłem wątek http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=18533&highlight=bud%BFetowe

Powstały z tego proste prostokątne skrzyneczki (pierwsza propozycja PawłaS) fornir dąb bejcowany i lakierowany na teak z zachowaniem faktury drewna.

Zabawa strasznie mnie wciągnęła, Czas na konstrukcje dla siebie :twisted:

Jest w drodze do mnie trafo i końcówka mocy UniAmp.
Musze pomyśleć o głośnikach, mam tą sama prośbę co wtedy, zestaw pod UniAmpa, pokój ok 18m2. Budżet na same głośniki bez zwrotek i innych maks 500zł, ale może być mniej :oops:
Wy znacie ten sprzęt najlepiej i wiecie co tam pasuje

Z góry dzięki
Miecho

dolphin123 napisał:
oczywiscie w diy ten zestaw... :wink:

Oczywiscie ! ! !

Ile może wynieść zwrotka pod ten komplet?

P.S.
Dlaczego w poprzednim wątku nikt mnie nie ostrzegł, że słuchanie kolumienek DIY powoduje zarażenie tą chorobą ?! :twisted:

Miecho77 powiem Ci więcej. Szukaj dobrej roboty, bo Cie coraz szybciej będzie nudził średniej klasy sprzęt i będziesz chciał go zmienić ale nie będzie za co :lol:

dolphin123 napisał:
Szukaj dobrej roboty, bo Cie coraz szybciej będzie nudził średniej klasy sprzęt i będziesz chciał go zmienić ale nie będzie za co
A jak znajdzie i będzie miał dużo kasy to nie będzie miał czasu. Wiem coś o tym :wink:

cholerstwo strasznie wciąga, nawet jak już będziesz miał dobry sprzęt, będziesz chciał dalej coś robić ;)
dlatego zastanawiam się czy zrobić od razu coś na prawdę dobrego czy tylko coś lepszego od tego co teraz mam, bo wiem że z czasem będzie mi się chciało coś nowego klepać :D
a jeżeli od razu się nie kupi wypasu to ma się drogę otwartą, żeby małymi krokami iść w górę i wtedy ma się co składać :D

Ile cię wyszła sumarycznie przetworniki oraz elektronika?
zakupy u dystrybutora visatona w polsce: http://grelton.mycom.pl/
głośniki to:
9002...TW 70 8 ohm gł.wysokotonowy.................................39,10
9023...W 130 S 8 ohm gł.średnioniskotonowy......................93,30 wszystko x2
czyli jakieś 264zł
zwrotnica to:
4,7uF 4,7R+3,3R i na dół 1,5mH oczywiście x2
czyli ok 50zł
terminal i br to ok 20zł

i do tego obudowa z wykończeniem - to już zależy od twojego gustu
Miecho77 napisał:
jak by tu ewentualnie pasował?
ja bym zrobił na mds08 i wystarczy

lklukasz napisał:
...ja bym zrobił na mds08 i wystarczy..

Ale gdzie go dostane? przekopałem neta, zza granicy nie będę ściągał bo nie warto.

fredi napisał:
a nie lepiej kupić coś?...bo czytając twoje posty....

Odpowiedź chyba nie nawiązuje do tematu?
Jak bym chciał kupić to bym nie pisał w dziale DIY.
Jeżeli jeszcze sam nie wywnioskowałeś, to Ci powiem że jestem totalna lamą, n00b'em i pierwiosnkiem w temacie audio. Ale robiłem komuś skrzynki na zamówienie i się zaraziłem, teraz chce dla siebie i chcę się podszkolić w temacie.

Pozdro
Miecho

[ Dodano: 2010-04-18, 21:53 ]
Który zestaw będzie miał więcej basu
MX-140 czy FX-200 oba z STX'a

Powrót