• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wymiana głośników

Reakcji
0
Mam serdeczną prośbę. Nie znam się na wzmacniaczach i kolumnach. Kupiłem amplituner FM 5412 Radmor o mocy wyjściowej 50 W/8Ω i używane kolumny produkcji angielskiej .W tych kolumnach uszkodzone są głośniki , okablowanie i zwrotnice są dobre. Chcę dokupić nowe głośniki ale nie wiem jakiej mocy aby dobrze współpracowały z z tym amplitunerem. W tych kolumnach są zamontowane po 3 głośniki; duży o średnicy 20 cm - symbol HIF 20 ESM 4Ω , średni o średnicy 13 cm - symbol HIM 13 B 8 Ω i mały o średnicy 6 cm - symbol-TW6 B 4Ω. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w tym temacie.

Sorki ale to nie wyglada nawet na chiński oryginał.Grzebane coś było.I na mój gust nie warto tracić energii nad reanimacją bo efekt wyjdzie mizerny.

tak wiec po raz kolejny dochodzimy do wniosku ze lepiej zrobic od nowa...
tak wiec ile kasy chcesz przeznaczyc na kolumienki i czego sluchasz??

Nie wiem czemu w polsce audax jest synonimem jakieś wyższej klasy , mają i głośniki po 10 ojro...

takero, owszem,ale czy tylko?I tu pies pogrzebany.Co do tematu,sytucja podobna jak z moimi kopółkami,uciekałem z nimi bo zdawałem sobie sprawę że mam koncówke serii.I to jest ból tej marki,coś sie pojawia i momentalnie znika.Jak i cały audax.Więc może być problem z uzyskaniem oryginałów.

moim zdaniem jedyne sensowne rozwiązanie to zamówienie IDENTYCZNYCH cewek i próba regeneracji.

Powrót