• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wymiana kabli

Reakcji
0
chcialbym wymienic kable od tweeterow na ofc posrebrzane czy polepszy to wysokie tony bo gdzies wyczytalem ,ze tak

jakie masz tweetery, jaki wzmak, jakie radio? od tego zależy czy warto się w to pchać

alpina cda 9847r ,glosniki helix blue 62 mk2 16,5 cm ze zwrotnica wzmacniacz mac audio red attack 4800 4x55rms

no to może warto wymienic kable ale moim zdaniem wystarcz ze beda to beztlenowe nie wiecej jak 1,5mm2 jezeli chgcesz poprawy wysokich to wymien konda w zwrotce na MKP

co Ci nie pasuje w wysokich w Helixach?
bo ja też mam swoje obserwacje i mnie ciekawi jak tam u Ciebie grają?

graja calkiem niezle ,tweeter jest ok ,ale jak mogloby byc jeszcze lepiej to czemu nie

jak wygląda zwrotka do tego zestawu? jakie elementy? 12dB/okt? i najważniejsze jaki kond na wysoki? kable dużo nie zmienią dźwięku ale wymiana konda na lepszy napewno

Witam!
Przepraszam ze doczepiam sie do tematu ale nie widze sensu zeby zakladac 2. Chcialbym zrobic tak samo jak kolega z tematu tylko ze mam glosniki hertza dsk 165 radio blaupunkt daytona mp53 i wzmak carpower hpb-602 i czy wymiana kabli albo jakas wymiana czesci we wzrotnicach na tweetera i midbasa mogla by cos ulepszyc?

pozdrawiam

tak jak pisałem wcześniej kond na wysoki ale Hertzom nic nie pomoże, wysokie są do bani

Ja jestem zadowolony wlasnie potrzebowalem takich wysokich bo mam niedosyt:D To mowisz ze nic nie da sie "ulepszyc" we zwrotnicach?ani na gore ani nia dol?

Powrót