• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wymiana kondensatorow Pioneer QX 9900

Reakcji
0
Witam serdecznie
Zastanawiam sie na wymiana kondensatorow w Pioneer QX 9900, poprzedni wlasciciel zapakowal jakies badziewie, zamiast orginalnych ELNA https://zapodaj.net/91f215ef6d733.jpg.html
https://zapodaj.net/a41ac977b5f35.jpg.html
Powrocilem do orginalnych ale wydaje mi sie ze po pewnym czasie tak ok 3-4 godz pojawiaja sie pewne znieksztalcenia ktorych nie bylo przy zamiennikach.
Postanowilem wiec wymienic je na NICHICON seria KG 10000uF 50V, pytanie czy moge spodziewac sie jakichs problemow po zwiekszeniu pojemnosci ?
I czy ogolnie jest sens podwojenia pojemnosci ?
Dzieki za odpowiedzi

Ostatnia edycja:
UWAGI PANA ADMINISTRATORA
fotki zamieszczaj na naszym serwerze
diyaudio.pl/uploader.php
inaczej znikna szybko i nie bedzie wiadomo o co chodzilo

twierdzisz ze wymiana kondow w zasilaniu cos poprawi? szczerze watpie ;)

smialo dawaj wieksze
a jak juz chcesz ulepszac sprzet to daj baterie malych kondow. lepiej odda prad w impulsie ;)

fotki zamieszczaj na naszym serwerze
diyaudio.pl/uploader.php
inaczej znikna szybko i nie bedzie wiadomo o co chodzilo

twierdzisz ze wymiana kondow w zasilaniu cos poprawi? szczerze watpie ;)

smialo dawaj wieksze
a jak juz chcesz ulepszac sprzet to daj baterie malych kondow. lepiej odda prad w impulsie ;)
Nic takiego nie twierdzę, różne legendy krażą po forach audio :) pytam tylko czy mogę się spodziewać problemów ?

Zanikający jede kanał

Zanikający jede kanał

Witam serdecznie
wczorajsza niedziela nie zaczełą się dobrze :( otóż ze zgrozą po włączeniu zestawu odkryłe, iż prawy kanał nie działa prawidłowo, sygnał jest ledwie słyszalny, sobota wieczó wszystko ok.
W załączniuku pokazane są selektory i tak:
przy ustawieniu 2 ch stereo prawy kanał praktycznie nie słyszalny dopiero po przekręceniu gałki reverb. wraca stereo ale dżwięk jest nieakceptowalny.
przy ustawieniu 4 ch stereo sygnał w prawym kanale silniejszy lecz scena wyraźnie przesunięta w lewo.

Jak myślicie czy może to być wina przełącznika? były czyszczone ok miesiąca wstecz

af1cc5b338a2692f0c7f8b51e8857abd_1480327459.jpg
[/url][/IMG]

Ostatnia edycja:
Ja bym najpierw poszukał, co się po tym ruszaniu płytek i wymianach kondensatorów odlutowało. Jakieś zimne luciki ci pewnie dokuczają.

właśnie jeszce nie było zmiany kondesatorów :) chciałem to zrobić w tym tygodniu.

No jak to, pisałeś że najpierw poprzedni właściciel, a później ty jeszcze raz i po twojej wymianie na ori zaczęło się kaszanić? Albo czegoś nie zrozumiałem.

jeśli tak na to patrzeć to tak, wróciłem do orginalnych które cały czas były fizycznie we wzmacniaczu, a planowałem zamiane na NICHICON KG 10000uF 50V, te są w drodze do mnie.

Powrót