• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wymiana skrzynki na zamkniętą?

Reakcji
0
Witam.Obecnie w moim aucie gra skrzynia Infinity Reference 1250w w skrzyni Br lecz dzwięk z niej wydobywający się robi zwyczajne "buu"... Z tego co wyczytałem na forum problem rozwiąże obudowa zamknięta tylko nie wiem z jakim głośnikiem.. Budżet jaki mam to okolo 300-330 zł, w tym przedziale cenowym znalazłem Hertz'a es300, jak myślisice?? Muzyki jakiej słucham to głównie klubowe gatunki, hardstyle, dance? Znajde coś lepszego?

ps.Prosze moderatorów o nie usuwanie tematu.D

problemem nie jest tu sama obudowa typu b-r ale jej zle dobranie
albo zle dobrana obudowa i strojenie do glosnika, albo poprostu glosnik tandetny ;)

biorac pod uwage to ze znam glosnik to... stawiam na oba razem ;)

ps.Prosze moderatorów o nie usuwanie tematu.D
to nie strefa czy elektroda :p

czym zasilasz ten glosnik?
jak mozesz to podaj tez wymiary skrzynki i jej tunelu

Skrzynke zasilam wzmacniaczem Crunch Gtx 2400, ma on 400w rms także spokojnie :), co do wymiarów to foto poniżej.Skrzynia zamknięta z owym Hertzem zagra lepiej?? Ew znalazłem też JL Audio 10W1v2 ale on chyba za mały będzie.. Dzięki

2689325123.jpg

niestety hertza tak dobrze nie znam wiec nie wiem czy warto
ja bym jednak tego nie ryzykowal bo to ta sama polka cenowa

JLa znam i w malej zamknietej gra przyjemnie. ale to raczej glosnik dla srednio zaawansowanego sluchacza
tobie raczej bym zaproponowal w tej cenie STXa http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x2-f-s-pp.html
300zl za gotowy nowy sub z wysylka
jak sie nie spodoba to odeslesz
w tej cenie nie masz konkurencji

na poczatku lutego bedzie spot fanow naglosnienia w samochodzie z okolic szczecina - moze tam podjedziesz i posluchasz?

Do Szczecina mam strasznie daleko.. :) Małopolska... Co do st'xa to nigdy go nie słyszalem... W zamkniętej byś go proponował?? Czy coś innego jeszcze ktoś doradzi?

emil.66
Początkujący
wiec zmien

skad dokladnie?
moze kogos mamy w okolicy

W zamkniętej byś go proponował??
nie, b-r. ale skrzynia dobrana optymalnie ;)

do muzyki jaka podales bedzie dobry. moze bardziej w strone nizszego grania niz kopa ale i tak zabija jakoscia tego ininity ;)
nie jest tak glosny ale jakoscia i niskim basem go rozklada

inne glosniki to tylko uzywki

Halo halo na strefie temat wielokrotnie omawiany to i usuwany.

Tandetny głośnik i tyle.

Es 300 lubi dużo prundu żeby dobrze działał.

Co do Szczecina to odezwij się do Bury22

Możesz powiedzieć że jesteś z mojego polecenia ;P

za 300zl masz tylko jeden model 10 lub 12"
sprzet CA jest niestety przereklamowany i wiecej placimy za wyglad czy marke niz za osiagi. w przypadku RE dostajemy najwiecej osiagow za te pieniadze

Mógłbyś podac link do takich skrzyn RE? 10'' wydaje mi się za mała i nie będzie konkretnie dawac.. wolałbym 12 :D

Powrót