• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wysokosprawne głośniki za ok 100zł

Reakcji
0
Witam
Jakie polecacie Wysokosprawne głośniki dwu- lub trój-drożne za ok 100zł para.
Sprawność na poziomie 91-93dB by mi odpowiadała.
Z góry dziękuję

albo mi sie wydaje albo juz 3 raz sie powtarzam - TVM ARZ 6604
taniej, lepiej i glosniej za te pieniadze nie kupisz nic

polecam blaupunkt`a
http://allegro.pl/item583117949_blaupunkt_gtx_663_mk2_gtx663mk2_210w_nowe_gw24m.html

# Moc znamionowa 50W
# Moc maksymalna 210 W
# Zakres częstotliwości (Hz) - 10dB: 40-22000
# Skuteczność (dB/Wat/1m): 90
# Skuteczność (dB/2,83 V/1m): 93
# Impedancja nominalna: 4
# Nachylenie zwrotnicy (dB/Oktawę): 6

Mam tą serię w wydaniu 20cm i jest rewelacyjna(wsadzone w tynią półkę grają lepiej niż fabryczny zestaw w oplu vectrze)

Ostatecznie co polecacie w tej klasie cenowej
PS warte są tych pieniędzy te głośniki? http://allegro.pl/item577543911_nowe_glosniki_hertz_dcx165_120w_przesylka_0_zl.html
to jest aż o 50 % drożej od blaupunkta polecanego przez kolegę, a czy będzie choć o 20% lepszy?

[ Dodano: 2009-03-19, 20:31 ]
dodam że te głośniki mają dobrze grać na radiu 45W na kanał - (jak podaję producent sony itp 4 * 45 - na ile to prawda to nie wiem :-))

rafal20 napisał:
dodam że te głośniki mają dobrze grać na radiu 45W na kanał - (jak podaję producent sony itp 4 * 45 - na ile to prawda to nie wiem )
a fizyka podaje nie wiecej jak 25W :P
zeby tego dalo sie sluchac to max ok 15-18W

Czyli tesla ARX-165-21/4 przebija hertz-e, blaupunkt-y itp?
Ok ten model jest dobry co podaliście, a może tesla ma coś jeszcze lepszego w podobnej cenie?
Jak byście mogli to dajcie link do sklepu, gdzie mogę je TANIO dostać ARX 165-21/4.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-03-20, 09:46 ]
Słyszałem opinie że te głośniki dają mało basu.

rafal20 napisał:
a może tesla ma coś jeszcze lepszego w podobnej cenie?
tak, ale to zestaw odseparowany. np to co jest montowane w octavi
rafal20 napisał:
Słyszałem opinie że te głośniki dają mało basu.
szukasz glosnika idealnego za 100zl? w takim razie ja bym cichal duza limuzyne o sporotwych osigach, spalaniu 5 litrow, gwarancja na 10 lat i to w dodatku za 10000zl ;]
idealy nie istnieja! i napewno nie za takie pieniadze :lol:

już nie przesadzajcie, nie wymagam od nich nie wiadomo jakiego basu - po prostu bas jak na 16cm przystało- żeby nie grał jak średni.Czy jest w granicach przyzwoitości tak jak np w blaupunktach
Ps tak na marginesie w Toledo montują 16cm i tam głośniki grają fajnie - nie wiecie co to za głośniki?

alexrac napisał:
W toledo jak i w całej grupie VW,SEAT,SKODA,AUDI montowane były i są głośniki Philips i Blaupunkt

PHILIPS

BLAUPUNKT
lub TVMy ;]
w starym toledo bedzie jeszcze to co na linkach. w skodach sa na bank tylko tesle. slyszalem ze w VW tez sie pojawiaja ale nie wiem w jakich modelach

Koledzy czyli ostatecznie polecacie mi tesla ARX-165-21/4?
Dodam, że znalazłem je w cenie ~150zł za parę, w tej cenie są już hertz-e - które się cieszą dobrą opinią.
Pozdrawiam

Powrót