• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wysokosprawne głośniki za ok 100zł

nie wiem, może źle szukam, ale na odp gdzie lepiej umieszczać głośniki- w tylnich drzwiach czy w półce nie znalazłem :-/

musiałeś dodać z tym lenistwem :-P
po prostu nie jestem dobrze obeznany w rozkładzie na forum. Ktoś kto jest długo to wie. Już przeczytałem :-) - tylna półka nie jest zalecana. przynajmniej na basy.
Kurde- wstawię tam tylko wysokie tony i tyle.

wafer, nie

"Nie cuduj" :razz: :mrgreen:

A to co kombinuje rafal20, to wg mnie cudowanie. Zastanawiam się po co w takim razie było pisać tyle postów, skoro rafal20, nadal uważa, że lepiej będzie głośniki do tyłu dać zamiast zrobić to "po bożemu" i założyć zestaw odseparowany z przodu i sub w bagaju

cuduję, bo mam miejsce na 13cm głośniki i z takich nie wyciągnę tyle co z 16cm głośników. I myślę jak tu wykombinować, żeby w samochodzie nie było słychać samych niskich tonów z bagażnika. Suba już mam na głośniku STX GDN-32-450-8-SC i muszę coś do niego dopasować. Jeszcze zobaczę czy się da przerobić na 16cm z tyłu, bo z przodu nie da rady.
ps a same wysokie tony na półkę przecież nie zaszkodzą.

rafal20 napisał:
ps a same wysokie tony na półkę przecież nie zaszkodzą.

Jeszcze byś się zdziwił :)

rafal20 napisał:

rafal20 napisał:
mam miejsce na 13cm głośniki i z takich nie wyciągnę tyle co z 16cm głośników

no i co z tego? Różnica będzie głównie na basie a przecież masz już suba więc o co chodzi? A 13-tki będą miały ładniejszą średnice :) no i jak już midbasy na przód to i wysokie na przód bo po co zajmować półkę czyms co c i tylko wszystko popsuje? ;)

rafal20 napisał:
cuduję, bo mam miejsce na 13cm głośniki i z takich nie wyciągnę tyle co z 16cm głośników.
To może zdejmij boczek i sprawdź czy da radę wpakować na dystansie z mdf'u głośnik 16cm.
W boczku będziesz musiał tylko powiększyć otwór na głośnik, co nie jest wielką filozofią.
Same boczki umożliwiają spokojnie wstawienie głośnika 16cm(na tyle ten otwór da radę powiększyć)

Powrót