• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wysokotonowy GDWK 11/100 do centralnego

Reakcji
0
Witajcie,
Mam pytanko, czy centralny z dwoma glośnikami niskotonowymi ekranowanymi (jeszcze decyzja nie zapadla jakie, ale rozwazane sa arny 150-73 i tonsilowskie GDN 13/50/9) i wysokim GDWK nie ekranowanym bedzie sial po ekranie?

Nie za bardzo mam ochote na eksperymenty z ekranowaniem GDWK, a mam obawy co do jego zachowania w centralu na telewizorze. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?

Z gory dzieki za wszelkie info.

mrozek

ja mam w centralu 10/80/T normalnie nie sa ekranowane ale zakupilem w STXie(chociac po to sie przadaja) pierscien magnetyczny przyklejasz i po problemie

mialem ten sam problem dwa glosniki nisko-srednio tonowe ekranowane i sopran bez ekranu i niestety sieje i to dosyc. niema rady centrala musi byc ekranowana

ok, dzieki wszystkim za podpowiedzi. sprawa jasna. trzeba ekranowac.

Pozdrawiam,

mrozek

Wit Wita

Ja mam pytanie moze masz parametry tych tonsilow gdn 13/40/9 mam dwa takie ale nigdzie nie mogę dorwać parametrow

Z góry dziękuję

Pozdrawiam
WIT

Powrót