• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wysokotonowy pomiędzy dwoma niskotonowymi

Reakcji
0
Czy są jakieś przeciwwskazania w montażu głośnika wysokotonowego pomiędzy dwoma niskotonowymi (kolumny podłogowe)?

Załączam rysunek poglądowy:

Załączniki

• 589273_145.jpg
    589273_145.jpg
    14.2 KB · Wyświetleń: 0
heh... slawny uklad de'apolitto he he a czy przypadkiem nie projektuje sie jakis specjalnych zwrotek do tego ???????

dasta napisał:
a czy przypadkiem nie projektuje sie jakis specjalnych zwrotek do tego ?
tak

najtansze kolumny z takim ukadem i zwrotnica specjalnie mierzona do tego to 2xARN 150 + D27 z mojego podpisu

bawolek, tutaj to co innego bo te kolumny to nie uklad D'apollito

Czyli to jednak ma znaczenie i to całkiem duże, skoro wymaga specjalnej zwrotnicy? To ja już nic nie wiem.

sluchaj powiedz jakich przetwornikow zamierzasz tam uzyc :) to wtedy sie dowiesz czy to ma znaczenie he he :) i dlaczego wlasnie taki rozklad glosnikow chcesz miec

no bo wie.
niema zadnych przeciwwskazan do takiego ukladu. przeciez do klasycznego ukladu tez trzeba odpowiednia zwrotnice zrobic

Powrót