• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz 2.1

Reakcji
0
Witam,

Na wstepie krótki opis sprzętu grającego :
Kolumny z Vifa dx25 + STX 15AKX
Dodatkowo pasywny sub STX 22SCX.
Źródło dzwięku to PC.
Pokój nieduże kwadratowe 16m2.

Jeszcze do niedawna kolumny zasilał Uniamp, niestey po remoncie dosyc nieszcześliwie go podłączajac zrobiłem jakieś zwarcia i trzeba sprawdzić czy jeszcze dycha (na tą chwile niestety nie).

Subwofer pracuje na malutkim panelu z głośniczków Creativa do komputera.

Czy możecie polecić jakis wzmacniacz stereo/wielokanałowy który będzie w stanie od razu obsłużyć kolumny w trybie stereo oraz subwofer (kwota w miare rozsądna ~500zl)?

Czy raczej powinienem sie skupić na odpaleniu drugiego uniampa ( mam ale nie odpalałem jeszcze) oraz szukać rozsądnego panela do subwofera?

Pozdrawiam
Paweł

Subwofer pracuje na malutkim panelu z głośniczków Creativa do komputera.
Nieładnie

Czy możecie polecić jakis wzmacniacz stereo/wielokanałowy który będzie w stanie od razu obsłużyć kolumny w trybie stereo oraz subwofer (kwota w miare rozsądna ~500zl)?
Wielokanałowy? Chodzi o amplituner?
Wolałbym wzmacniasz stereo (np. Yamaha AX-700 lub jak piszesz odpalenie Uniego) + panel do suba.

Dzięki za opinie, to to trzeba mi brać miernik do reki i sprawdzić czy drugi uniamp jest poprawnie zmontowany :). Tylko tym razem postaram się wykonać dobrą obudowę.

Po jakimś starym wzmacniaczu była by najlepsza, dorabiasz nowy front i tanim kosztem masz ładną obudowę...

Powrót