• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz 2x400wat

Reakcji
0
szukam jakiegoś sprawdzonego schematu wzmacniacza na tranzystorach bipolarnych najchętniej Toshiby 2SC5200 2SA1943 jak by ktoś miał jeszcze projekt płytki było by super :D moze być większej mocy nawet do 800wat chciaz schemat ideowy igod/irek licze na was na innych oczywiście tez

Te tranzystory to Shankeny?? Mnie też taki wzmacniacz by się przydał, tylko może 2x200W :D

tego typu tranzystorki siedza w yamaha a-960II klasa A...sankeny 2SC2773 i 2SA1169
te toshiby sa ich odpowiednikami i jestem ich ciekaw zwarzywszy na to za sa tanie ok 8 zł/ szt.
szukalem serwisowki do niej w necie ale nie znalazlem :( ...wiec pewnie kupie w papierze

właśnie dla tego chciał bym coś na tych tranzystorach teoretycznie są idealne napięcie do 230V i tanie jak barszcz w porówaniu z konkurencją.....

Ktos tu chciał wzmacniacz na tranzystorach SanKen o mocy 2x200Wat. Chociaż ja wycisłem z niego w mostku ponad 600wat. Drobne modyfikacje i bedzie bardzo dobrej jakości, chociaż i teraz dobrze gra na estradówkach.

http://microxeon.webpark.pl/1.jpg

a masz do niego płytkę PCB?? Bo nie bawiłem się jeszcze w samodzielne projektowanie :(

Tak mam plytke do niego. Zapytałem sie admina czy by nie dało rady umiescic całego opisu wzmaka lacznie z montarzem itd na stronie . Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz.
Ja dysponuje serwerem o pojemnosci chyba 2mb wiec jak narazie nie mam jak tego udostepnic.

Powrót