• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz 4 kanałowy

Reakcji
0
chciałbym zamontować 4 głosniki helix dark blue lub cos podobnego i pytanie: czy potrzebuje do tego wzmacniacz jesli tak to jaki? poszperalem troche i zainteresowal mnie alpine mrv m-300 oraz PIONEER GM-X404. Jednostke mam alpine 9812rr. prosze o pomoc

[ Dodano: 2010-03-08, 22:07 ]
wogole na marginesie to lepiej montowac 2 glosniki i subwoofer czy 4 glosniki bez suba? chce nadmienic ze w aucie bedzie lecial HH i elektro, bas nie jest tak istotny ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu wiec prosze o rade:)

Wszystko zależy co chcesz osiągnąć.
Montaż głośników z tyłu jest ostatnią rzeczą, na którą warto wydać kasę.

A co do suba, to przy takich helixach dark-blue kupno nawet 8" w małym br, może sporo poprawić odbiór dolnych rejestrów, szczególnie, że słuchasz muzyki, gdzie jest tego sporo.

hmmm a wiec jaki sub proponujecie?:) nie zalezy mi na mocy ale ajkosci basu i zeby nadazal za muzyka a nie zlewal sie w jedna calosc (jak to slyszalem u znajomego w rzekomo konkretnej tubie)

edekkk napisał:
lepiej montowac 2 glosniki i subwoofer
lepiej

edekkk napisał:
wiec jaki sub proponujecie?:)
bardzo proszę
u-Dimension RM-208SL
mam w dobrej cenie z wysyłką. Jak coś to pisz na PW.
Naprawdę go polecam. Wg mnie jest rewelacyjny. Mała skrzynia 10L zamknięta i on naprawdę gra. Można też zabudować go w płytkim boczku bo po prostu płytki. (dobrze zdanie zbudowałem, dobrze że wiadomo o co chodzi)
Potrafi zawstydzić
edekkk napisał:
rzekomo konkretną tubę
na dobrej 12"

Powrót