• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz/ amplituner

Reakcji
0
Witam jaki polecacie mi amplituner do 400 zl do glosnikow STX F-360n ( o to one http://stx.pl/stx-f-360-n.html ). Te głośniki będą służyć do sluchania muzyki w domu i czasem zrobienia imprezy w szkolnej sali gim. Oczywiście za 400 zl chce kupić używaną. Najbardziej mi zalezy na:
- aux i optical ( aux do kompa, optical do Ps4 )
- czarny kolor
- pokrętło do regulacji basów mile widziane ale obejdzie sie bez tego.
PROSZE O KONKRETNE NAZWY LUB LINKI. Dzekuje za wszelaka pomoc :D

Wydałeś na wielkie kolumny 1200zł a wzmacniacza do nich szukasz za 4 stówki?
Ten harman ma 40W mocy przy kolumnach 8-omowych, a F-360n mają mocy 180W.
Myślisz że to jakoś zagra?
Do tych kolumn wzmacniacz to minimum 120-150W i raczej amplitunera o takiej mocy, w takich pieniądzach, z takimi wymaganiami możesz nie znaleźć.
Chyba lepiej by było jakiś wzmacniacz stereo znaleźć.

Za tyle możesz poszukać jakiegoś starocia, coś mocnego się uda znaleźć, ale z optykiem będzie ciężko.

A czy ten sony nie będzie jednak za słaby do takich kolumn?
Zwłaszcza, że kolega chce sale gimnastyczną tym nagłaśniać.
A druga sprawa, że PS4 pewnie na optyka wyrzuca jakiś dźwięk w formacie DD czy DTS, którego taki stary wzmacniacz nie łyknie.

ja jestem zielony w tym ale mam pytanie co to jest ta koncowka mocy ? i mam pytanie czy np 600 zl wystarczy na jakis dobry amlpi bo jak przeglada m allegro tak do 600 zl to znalazlem takie cos http://allegro.pl/wyjatkowy-amplituner-5-1-denon-avr-x500-140w-kana-i6555441666.html (WYJĄTKOWY AMPLITUNER 5.1 DENON AVR-X500 140W/KANA) ale teraz pytanie czy on napedzi te stx. I ja nie kupilem jeszcze stx tylko slyszalem jak to grai sie ,,zakochalem" i przymierzam sie w kupno ich i licze ile by mnie to kosztowalo :D

a jest jakas duza roznica miedzy kinowka a stereo ? w wzmacniaczu/ amplitunerze

- - - - - aktualizacja - - - - -

bo z tego co widze do kinowki maja np 130 w na kanal a stero 50 w na kanal

Powrót