• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz ciekawy?

mi sie podoba, chociaz ciagle nie wiem jakie tranzystory tam sa zastosowane to mi sie podoba :), taka moc by mi sie przydała

ps ciekawy koszt wykania i napiecie max 50V - troche male jak na taka moc

Widze ktoś sie zaciekawił moim linkiem.Ja jestem w trakcie robienia tego wzmacnaicza i dam znać o efektach.Powinien zagrać bardzo ładnie.Napewno przewyższa TDA7294 o 3 kilometry.

ALTON, co zamierzasz nim napędzać (ile ohm) i z jakiego napiecia zasilania?
Jak szacujesz w tym układzie moc?
Pozdrawiam.

a czytaliście mój podpis???
to jest do tego wzmaka ,zaczyna mnie to wqrwiać
ALTON, co sie ociągasz ja go 2 dni robiłem
bez tip-ów jest maluśki pobór,moze tip-y są zjaracane hmm.... ;

mlodedrwale, jeszcze jeden tranzystor pominąłeś ;

grzegor,
nie ma to jak urzytkownik na pozoimie sie wypowie na podstawie własnych doświadczeń <ROTFL> ;

tam jest tez forum<deutschland> i mozna sie conieco dowiedzieć o mocy itp!

JNa go rtobie tak że część dziennie :P.Niemam na to czasu narazie.Zasilam go trafem 300W 2x30V i zobaczymy.

narazie to on mi nie chce grac wiec kosztów nie licze
prucz tranzystorow tip i rezystorow "cukierkow" to grosze

[ Dodano: 2005-01-17, 21:46 ]
no i płytka,potem ew.chlodzik i zasilacz jesli zechce gadać

nazazie nie mam weny,zrobiłem pajaka i narazie czeka asch mi sie pouklada w glowie

[ Dodano: 2005-02-08, 17:06 ]
wrazie co to zmienie podpis...

Jak to ma mieć 424W na kanał przy 2R ??? z tego co widze tam są po dwie pary tranzystorów mocy, 200W to to ma na kanal max.

coolombo, poszukaj kogos kto sie dobrze zna na niemieckim i spojrzyj na tamtejsze forum ;)

Na tym niemieckim forum to dziwne rzeczy wypisuja. Ktos tam chyba chcial wyliczyc realna moc tego wzmacniacza przy sprawnosci 70%, ale chyba nie uzyskal poparcia moderatora :) Dziwi mnie ta konstrukcja. Dlaczego ja zebym musial uzyskac 400W przy 4 ohm musze robic wzmacniacz na 3 parach tranzystorow ktore maja 200W zasilany +/- 70V a tu mam 4 tranzystory po 125W przy zasilaniu ponoc max +/- 50V?

te 400W jest prawdopodobnie na 2 omah,mnie to nie boli jesli mi układ zacznie pracować poprawnie,zawsze mozna zrobic mostek :) a wtedy może byc ciekawie
Eć to darlingtony sa i chyba moderator tamtejszy zasłania sie ich wzmocnieniem hfe równym min1000 :)

Na tych dwóch parach może być 200W przy +-50V 4R jednak do 2R albo jak ma być do mostka, dolożyl bym jeszcze 1-2 pary tranzystorów.

ruszył,gra, mocy niesprawdze bo zawsze ludzie w domu sa,pozatym dziala tylko na jednej parze tranzystorow bo druga poszla podczas testow z dymem

Powrót