• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz do 300zł

Reakcji
0
Witam
Jakie modele wzmacniaczy możecie mi polecić w tej cenie ? Wzmacniacz ma napędzać 4ohmowe kolumny, mają one 60W RMS ale jakiś przyszłościowy zapas mocy by się przydał. Służyć ma właściwie do wszystkiego muzyka, filmy, gry itd.

dzięki będę szukał okazji by któryś z nich kupić, powiedzcie mi jeszcze czy są jakieś Denony w tej cenie warte uwagi

A czy aby na pewno pod yamyahe a-500 lub ax-500 można podpiąć 4ohmowe kolumny ? Z tego co patrze na necie to te wzmacniacze obsługują kolumny 8-16ohm

co do wzmacniaczy Harman Kardon PM650, PM655 to co się zmienia jeśli jest przy nich dopisek: VXI ?

Ostatnia edycja:
VXI sa mocniejsze, w architekturze dual mono blok, posiadam i slucham codziennie na H/K PM655Vxi - swietny wzmak.
Koncowki TOshiby, potek ALPSa - wez na poprawke ze te wzmaki sa z drugiej polowy lat 80.

ten marantz pm35 jest troszkę słaby mocowo, coś z mocniejszych maratzów by sie znalazło ? a nad'y mam rozumieć ze wszystkie tanie modele są dobre?

ten marantz pm35 jest troszkę słaby mocowo

Heh, kolejny fan tysiąca watów... Imprezę chcesz na tym robić? Poza tym nie masz wymagających kolumn... Chcesz sprzedam Ci moją M-45 z C-45 i będziesz miał watów pod dostatkiem a i tak ich nie wykorzystasz...

Heh, kolejny fan tysiąca watów... Imprezę chcesz na tym robić? Poza tym nie masz wymagających kolumn... Chcesz sprzedam Ci moją M-45 z C-45 i będziesz miał watów pod dostatkiem a i tak ich nie wykorzystasz...

teraz może nie wykorzystam ale w przyszłości zamierzam wymienić kolumny więc jakiś zapas mocy by się przydał

Uwierz mi że to co oferuje ten marantz wystarczy w zupełności;) Ja licytowałem ostatnio NADa który miał 2x20w i mi to by styknęło ale ktoś się mocno napalił i cena była za wysoka...

Wcześniej posiadałem wzmacniacz denon pma-260 i pozytywnie go wspominam, dlatego zastanawiam się też nad kupnem czegoś z tej seri. Co sądzicie o wzmacniaczach denon pma-360 i pma-560 ? Czy bardzo różnią się od tego wyżej?

Kupiłem h/k 655 vxi, jednak nie jestem z niego zadowolony, być może to wina kolumna ale denon pma-260 grał z nimi znacznie lepiej dlatego będę szukał coś z seri pma x60. Jeśli ktoś jest chętny to mogę sprzedać tego h/k za tyle ile za niego wydałem 290zł.

Powrót