• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz do PS4. Co kupić??

Reakcji
0
Witajcie. Zaopatrzyłem się niedawno w PS4 i przyszedł z nia problem a mianowicie wyjścia na dźwięk jakie ona posiada to HDMI lub Optyczne. I teraz nachodzi potrzeba wymiany wzmacniacza. Co polecacie?? Będzie to współpracować razem z 3-way na stx. Kwota to około 200 euro-800 zł. Aktualnie jestem w Holandii i wysyłka z zagranicy także wchodzi w grę. Pozdrawiam.

Wymiana - czyli coś juz masz? Jak wzmacniacz porządny , to najlepiej wyjdzie kupno DACa, będzie też do użytku z PC czy np Cd/DVD :)

Całkiem przyzwoity klocek :) "Był" - znaczy sprzedany? Jeżeli nie, to dobrze, trzeba kupić DACa. Jeżeli tak, to trochę szkoda; najlepiej wychodzi kupno używanych trochę starszych wzmacniaczy, które niekoniecznie mają wejście cyfrowe; te z przetwornikiem na pokładzie są nowsze, co za tym idzie - mniej opłacalne, po prostu gorzej grają.

Mam go dalej ;) Teraz jest podłączony poprzez jack-rca z pada ps4 lecz takie rozwiązanie w ogóle mi nie odpowiada. Jakiego DAC-a proponujesz?? Nie jestem w ogóle w temacie z tymi urządzeniami.

Tylko nie wiem czy gry będzie ściągać z 5.1 i 7.1 do stereo 2.0 pcm bo dac na dd nie pójdzie, ja bym raczej integre zostawił na frontowe kanały i dokupil używany amplituner, zawsze możesz rozszerzyć do 5.1 co w grach daje bardzo fajny efekt

Nawet jeśli musisz zostać przy stereo to przy ampli zawsze sobie to rozszerzysz w przyszłości tylko szukaj takiego z preout na fronty chociaż

Skoro problem można rozwiązać taniej poprzez zastosowanie DAC-A to przy tej opcji zostanę. Tylko podpowiedzcie jakiego mam szukać ;)

Ja mam Nostromo 3 i działa OK. Tylko najlepsze z czym porównywałem to Emu, jakichś większych różnic nie było słychać, coś tam na granicy percepcji. Może trzeba by dłużej posłuchać.

Ja mam Nostromo 3 i działa OK. Tylko najlepsze z czym porównywałem to Emu, jakichś większych różnic nie było słychać, coś tam na granicy percepcji. Może trzeba by dłużej posłuchać.

Tylko EMU nie ma wejścia optycznego, a Nostromo ma:-) Do konsoli spokojnie wystarczy.

później daj znać tylko czy faktycznie ci przerabia dźwięk na 2.0 który łyknie dac, nie pamiętam dokładnie czy ps3 dolne tryby miał wszystkie aktywne, bo 5.1 i 7.1 wszystkie chodziły po hdmi

Powrót