• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz eltron 100 u

Reakcji
0
cześć jestem nowy także jak taki temat był to sory .

mam wzmacniacz eltron 100u i chciałbym podpiąć pod niego 4 kolumy 32 ohm 2 baswoe i 2 pasywne

ten wmacniacz jest mono, obsługuje impedancję od 4 omów. Jeżeli się nie mylę to powinieneś spiąć wszystkie kolumny ze sobą równolegle i podpiąć pod jedno wyjście wzmacniacza. Tylko upewnij się jaką impedancję mają kolumnny luzem i po spięciu ich równolegle. Pamiętaj, że impedancja nie może spaść poniżej 4 ohmów. Jeżeli wyjdzie więcej to będzie po prostu grało ciszej.

wzmacniacz jest 24 ohmowy

człowieku nie rozwalaj mnie :D
Eltron wysyła sygnał o mocy maksymalnej 100 wat/ 4omach. Mam go w domu i wiem co mówię. Jest to wzmacniacz monofoniczny, do którego możesz podłączyć jedną kolumnę 4 omową lub dwie 8 omowe lub kolumny o większej impedancji, wypadkowa impedancja nie może być mniejsza niż 4 omy.

Powrót