filiposlupsk napisał:
1. Podłączone jest 6 głośników ale na ile kanałów to nie wiem bo są one podłaczone w oryginalne miejsca (instalacje były już przygotowane od nowości). Jak zrobić żeby było dobrze? Jak podzielić wszystko na kanały itd.?
Zacząłbym od tego:
http://diyaudio.pl/portal.php?show=3
To elementarna wiedza, bez tego nie da się wiele zrobić.
Jeśli głośniki są podłączone równolegle to nic dziwnego że z przegrzania radio się wyłącza...
filiposlupsk napisał:
2. Czemu oryginalne radio BLAUPUNKT przygasa jak jest na pół mocy a jak troszkę więcej to sie wogóle wyłącza?!
To że volume nie jest na max nie oznacza że wzmacniacz w radiu dysponujący niską mocą bo ok 4 x 20w nie przesterowywuje się. Tym bardziej że bardzo możliwe że źle podłączyłeś głośniki - patrz wyżej.
W pewnym stopniu jest też to wina instalacji zasilającej radio jak i być może samego radia.
filiposlupsk napisał:
3.Chciałbym kupić jakieś radyjko za ok. 300-350zł. Co byście poradzili?
JVC, blau, panasonic, jakiś tam tani clarion, ogólnie bez rewelacji, w zasadzie nie ważne jak się będzie radio nazywało , grać będzie podobnie.
Nie kupuj tylko sony bo są beznadziejne i bezfirmówek typu medion itd. Jak się nieco przyłożysz to niewykluczone żę jakiegoś nakamichi czy też beckera schwycisz za te pieniądze.
4. Proszę o dokładniejsze informacje! A jeżeli wzmacniacz jest podłączony prawidłowo??
Nieco głupie pytanie. Nieumiejętnie podłązony wzmacniacz może nawet spalić samochód, szczególnie gdy monter nie ma wiedzy i doświadczenia - dokładnie jak Ty.
Zanim więc zaczniesz zadawać kolejne pytania proponuje lekture:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5722
filiposlupsk napisał:
5. Gdzie mogę poczytać na temat wzmacniacza i jego zastosowania?
na wikipedii np...
www.google.pl
filiposlupsk napisał:
4. Co do wzmacniacza to mam takie pytanie. Napisałeś nieumiejętnie - chodzi o fizyczne nieumiejętne podłączenie czyli pomieszanie kabli itd.?? Czy o złe dobranie głosników do mocy wzmacniacza (czyli np. nie mógłbym podłaczyć swoich pioneerów pod np. wzmacniacz 400W)????
Chodzi głównie o nieunuejętne poprowadzenie instalacji zasilającej wzmacniacz.