• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz na TDA7384

Reakcji
0
Witam! Od razu mówię ze jestem mało obeznany w sprawach elektronicznych. Przejdźmy do rzeczy. Robie wzmacniacz na tranzystorze TDA7384 i na schemacie mam 5 kondensatorów blokujących jeden 470nF i cztery 100nF i czy ich napięcie może być obojętne np. 100nF 25V ?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam!

Re: Wzmacniacz na TDA7384

BrianGtx napisał:
Witam! Od razu mówię ze jestem mało obeznany w sprawach elektronicznych. Przejdźmy do rzeczy. Robie wzmacniacz na tranzystorze TDA7384 i na schemacie mam 5 kondensatorów blokujących jeden 470nF i cztery 100nF i czy ich napięcie może być obojętne np. 100nF 25V ?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam!

Z twojej wypowiedzi wyciągam jeden wniosek: NIC Z TEGO NIE BĘDZIE.

Ewentualnie wielki wybuch i wizyta na izbie przyjęć w pobliskim szpitalu.

BrianGtx napisał:
Czekam na wypowiedzi osób które są obeznane w temacie.

Nikt Ci nie odpowie, coś takiego jak "tranzystor TDA7384" nie istnieje.
Kondensatorów "blokujących" też nie widze na schemacie. Inne są.

Pytałem tylko czy te kondensatory to mogą mieć byle jakie napięcie a Ty mi tutaj nie wiem z czym wyjeżdżasz. Chodzi mi o krótką odpowiedź.

BrianGtx napisał:
Pytałem tylko czy te kondensatory to mogą mieć byle jakie napięcie a Ty mi tutaj nie wiem z czym wyjeżdżasz.

No właśnie widzę, że nie masz zielonego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi.
Naucz się najpierw rozpoznawać prawidłowo podzespoły elektroniczne i logicznie myśleć i dopiero weź się za elektronikę. Logika przydałaby się w określeniu napięć dla kondensatorów.

Przecież to banał taki że wstyd pytać o coś takiego.

Powrót