• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz - naprawa

Reakcji
0
Witam

Mam taki problem poniewaz oddalem wzmacniacz do naprawy do zaufanej osoby lecz ona stwierdzila ze niby wszystko ok. Opisze co sie dzieje. Podlaczalem wzmacniacz pod zestaw przedni i jeden kanal przy cichym sluchaniu trzeszczal lecz gdy zrobilem glosniej to bylo ok. Mozliwe ze przepalila mi sie jedna koncowka? Sam juz nie wiem a moze dlatego ze gdy podlaczalem wzmacniacz to bylo na zewnatrz okolo -15 stopni? Moze ktos mial podobny problem? Dodam ze obecenie nie wiem jak to wyglada poniewaz wzmacniacz jest w elektronika i nie moge sprawdzic. Dziekuje za wszelkie odpowiedzi

pozdrawiam

sprawdzałeś czy to wina wzmacniacza czy źródła ? (zamieniając lewy z prawym )
przydałby się oscyloskop...
co to za wzmacniacz ?

Oczywiscie sprawdzalem prawy z lewym i nic to nie dalo. Wzmacniacz to IMPACT HQ 120.2 do tej pory napedzal suba i bylo wszystko ok lecz chcac sprawdzic helixy podlaczylem go i zaskoczenie bo jeden glosnik pierdzi czego nie bylo pod radiem wiec sprawdzilem chinch i jest ok (mam dietza) daje glosniej i jest ok. Dzwonilem dzis do elektronika i mowi ze nie widzi nic spalonego tylko jakies slabe luty 2 znalazl jutro go odbieram i zobaczymy choc podlacze dopiero w piatek (praca :() W sumie i tak chce kupic nowe 2 wzmacniacze ale ten tez chcialbym aby byl sprawny. Poczekamy zobaczymy i czekam na odpowiedz czy ktos sie spotkal z czyms takim

pozdro

Wlasnie nie trzeszczy podczas krecenia a probowalem wszystkimi tez wlasnie myslalem ze to potencjometr lecz to nie to. Mam 6 wyjsc w radiu i probowalem pod wszystkimi i bylo to samo czyli pierdzenie w prawym kanale. Jutro podlaczego go pod suba a w sobote wolne mam wiec potestujemy z glosnikami.

pozdro

[ Dodano: 2009-02-14, 19:40 ]
Witam
Tak jak pisalem dzis mialem czas i podlaczylem wzmacniacz i wszystko jest ok. Wiec sam nie wiem co bylo przyczyna awarii moze mroz? We wczesniejszych postach pisalem ze tymczasowo kupuje skrzynie z glosnikiem powerbassa s10 i powiem ze tez dopiero dzis go podlaczylem i jestem bardziej niz milo zaskoczony bo sub gra o wiele lepiej niz moj poprzedni "magnat". Teraz tylko czekamy na ocieplenie i dofinansowanie z Unii :D i robimy suba ale z powerbassem es12 :D

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

Powrót