• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz słuchawkowy

Reakcji
0
Witam, mam zamiar kupić słuchawki. Jakoś wpadły mi w oko KOSS UR29, są " w miarę tanie" i mają dożywotnią gwarancję. Są 100 Ohmowe. Mam kartę muzyczną Sound Blaster AWE64 GOLD. Przydałby się do nich jakiś prosty i w miare tani wzmacniacz słuchawkowy, mógłby to być jakiś KIT. Myślałem też nad tym http://headwize.com/projects/showfile.php?file=cmoy2_prj.htm chociaż nie wiem czy ten wzmacniacz pociągnie te słuchawki. Nie mam dużej praktyki w elektronice. Zrobiłem już wzmacniacz lampwy na 6AS7G, ale potrzebuje czegoś mniejszego, bo tamten mam na pająku ;).

Pozdrawiam Witek

Możesz sie pobawić w 2x OPA552.Świetne operacyjne wzmacniacze o prądzie wyjściowym 0,5A !.

Chyba na razie złożę ten KIT. Może potem spróbuję tego OPA552. A budowałeś go sobie?? Jeśli tak to opisz wrażenia co i jak, zawsze komuś się przyda na forum. Może mi też kiedyś ;). Wolę gotowe, bo trochę to szybciej złożę, a bez muzyki nie da sie wtyrzymać długo.

Powrót