• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz samochodowy

• Autor wątku Autor wątku jj61
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
mam pytanko nie znam sie dobrze na elektronice i nie wiem czy to rozwiazanie jest dobre mianowicie:
zastanawialem sie czy kupic amplituner ale stwierdzilem ze jest za drogi a potrzebuje sam wzmacniacz czy nie mozna uzyc samochodowego do zwyklych glosnikow ????
co moze stac na przeszkodzie
co z zasilaniem, czy może byc to zasilacz 12 V ????
doradźcie

to jest nieoplacalne

sam chwilowo uzywam samochodowego wzmaka w domu zasilanego ze sterego AT
aby zapewnic odpowiednia moc musialbys kupic trafo o duzej mocy
taniej i lepiej bedzie zbudowac domowy wzmak - wedlug mnie oczywiscie

no tak ale zasilacz moze być (chodzi mi o taki o wiekszej mocy nie taki od discmana tylko kostka ktora sie kladzie na ziemi i on jest uzywany do wiekszych zastosowan) ????
a wzmachol mozna u kogos zamowic albo gdzies kupic mi chodzi o to aby miec
-line in
-line out
-4 wyjscia na glosniki
bo mi jest niepotrzebne wejscie na magnetofon (to taki przykład)

znaczy tak AT nie wiem o co ci chodzi (AT tylko znam to typ zasilacza do kompa o to ci chodzi) ????
trafo- ???

Wzmak samochodowy w domu - to nieopłacalne i nieco bezsensowne....
No chyba że już się go ma:)
A co do AT to chodziło o zasilacz od kompa...

ja chciałbym sei tylko dowiedzieć czy musi do zasilania być zasilacz AT (duży jak na zaslilaczy) czy może być kostka (są używane do keyboardow) wiekszy on jest od tych malych ale mniejszy od at

Taka "kostka" daje prąd rzędu co najwyżej jednego ampera...
Zasilacze AT są za małe ...

Powrót