• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz tranzystorowy

Reakcji
0
Witam... Ludziska ma ktos schemat do jakiegos wzmacniacza tranzystorowego z moca wyjsciowa 2x100 watt?? tylko 4 ohmowy... i musialby byc potezny bo potrzebuje go pod gitare bassowa... jesli cos macie to prosze o kontak przez gg... z goory dzieki!!

btw pod gitarę basową nie trzeba gigantycznej mocy - kilkanaście lat temu Elektryczne Gitary używały wzmaka 15W i reklamowały się jako "najgłośniejszy zespół w Polsce" :)

a co do rady Pięknego - lepiej nie mógł poradzić :)

Poleciłem bo sam jestem na etapie składania wzmaka do kupy,p3a mam już teraz filtr poskładać,trafo,kondy i gra muzyka :)

filtr trza zacząć wogule ;D trafo juz mam,p3a poskladane tez(by esh0),kondy juz za niedlugo będą,mostek prostownicy i systko.
226-07/4 dostanie w tyłek 100W ;)

o w morde.. jeszcze parę lat i gdzie nie spojrzysz będzie "Made by Esh0" :) - ja też mam wzmak by esh0 - tyle,że na lm3886 :) Btw 226 pewnie chciałaby "więcej w tyłek" :twisted:

Wydaje mi się że 100W dla 226 jest wystarczająco,może nawet lekko za dużo :]
BTW. esh0 chyba może się z tego cieszyć :D

Powrót