• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz ...

Reakcji
1
Witam

Ostatnio borykam sie z ogromnym dylematem. Chce w koncu doprowadzic do porzadku swoje audio ktore jest ostatnio w rozsypce. Kolumny mam L26rfx/p+W18+SS szpilka iluminator. Potrzebuje jakis bardzo wydajny wzmacniacz do tego, ale oczywiscie priorytetem jest jakosc dzwieku. Moglby mi ktos polecic cos sprawdzonego. W gre wchodzi Diy lub wzmacniacz komercyjny do ok 5000. Rozgladalem sie wstepnie i mam pewne typy jak nad 375bee lub xindak 6950 i kilka innych. Mial ktos juz jakies doswiadczenia ze sprzetem z tej polki? Ja osobiscie slyszalem z "lepszych" tylko yamahe ax-700 a-1000(najlepsze co slyszalem) m-40, m-70 jakis sony es nowe marrantze i diy uniampa oraz symasyma, takze nie mam jakiejs wielkiej wiedzy w dziedzinie wzmacniaczy.
Muzyke puszczam z komputera na dac beresford->wzmacniacz->kolumny

Ostatnia edycja:
SowaZ, a słyszałeś chociaż jeden model? Ja również tylko i wyłącznie się naczytałem. Jako, że nikt w okolicy go nie posiada to sam E450 składam i zobaczę/posłucham ile to jest warte ;)

SowaZ, a słyszałeś chociaż jeden model? Ja również tylko i wyłącznie się naczytałem. Jako, że nikt w okolicy go nie posiada to sam E450 składam i zobaczę/posłucham ile to jest warte ;)

Właśnie nie słuchałem ale czego można się spodziewać po takim sprzęcie? Klasa sama w sobie :) Lukasz mi kiedyś polecił ofertę abyssound z Krakowa, stronka:

http://www.abyssound.com

Tyle ze jak przejrzałem ich ofertę to zatkało mnie z powodu ceny :)

Pozdrawiam

Jamess, mam do sprzedania mniejszą wersję 7100, zobacz w kostkach na as.
Jako że jesteś z bliska podskocz, dogadamy się.
Mam też gotowca 450, nie na sprzedaż, ale z chęcią bym posłuchał na innych kolumnach.

Ja najpierw musze uporac sie ze swoja p5000 bo juz od 2 lat lezy nie uruchomiona. Ewentualnie jak ja spale przy nieumiejetnym uruchamianiu to rozwaze inne opcje :d

A czy mozna uruchomic p-5000 transformatorem o mniejszym napieciu niz w dokumentacji? Chcialbym sie upewnic ze wszystko jest ok zanim kupie docelowy transformator.

Tak, podpiętym tam gdzie ma być te niższe napięcie.
Okolice tych 30Vac wystarczy, nie zapomnij mas spiąć dobrze bo inaczej stałe dc na wyjściu będziesz miał.

Powrót