• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz?

• Autor wątku Autor wątku BBAA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
witam, posiadam radio CLARION DXZ - 468 RMP i glosniki HELIX BLUE 62,
1.zastanawiam sie nad kupnem wzmacniacza(za male pieniadze) pod te glosniki
2. zostawic te glosniki podlaczone pod radio, a kupic wzmacniacz i sub?

ps. niegdy nie bylem i nigdy nie bede audiofilem wiec przypuszczam ze nie bede slyszal roznicy miedzy wzmakiem za 200zl czy za 1000 :)

jezeli ktos moze mi cos zasugerowac bede bardzo wdzieczny :) , mile widzane linki :P

zdecydowanie kup wzmaka do helixów ?
Może jakiegoś 4kanałowca żeby dało rade i soba nim napędzic ?

michone, mozesz cos wiecej napisac o tym BP?? bo jakos nie mialemokazji dluzej posluchac tej serii

kumpel ma takiego klocka w mesiu 124 coupe zasila zestaw odseparowany magnata na przodzie i suba magnata sygnal jest z Pioneera AVIC-X1 i jak na przecietne przetworniki wzmacniacz daje sobie z nimi rade wysmienicie. Jesli chodzi o tego wzmaka to wszyscy narzekaja ze nie ma srednicy i wysokich ale musze powiedziec ze duzo tu od radia zalezy bo wczesniej mial jakas sonke lustro i tak bylo ale jak zalozyl tego pioneerka to i srednica i wysokie wrocily :P mocy mu tez nie brakuje. Wszystko co napisalem to patrzac przez pryzmat ceny jaka ten wzmak kosztuje :)

ziutsane, stega do hertzów? niepolecam :)

BBAA, do systemu przedniego koniecznie nabądź wzmaka, może być carpower. sub to w zasadzie kosmetyka ale jest to bardzo droga kosmetyka

Adamu :) nie koniecznie w planach zmiana przodu raczej na cos w przedziale 600-800
powaznie mysle nad dego :)

dego gra sympatycznie sluchalem nawet ten tani zestaw :P a co do phonocara... za 180zl ktore za niego dalem jest ok ale cena sklepowa 899zl to zdecydowanie przesada... zastanawiam sie czy go sprzedac czy zostawic do nowego autka :P

nom warto czasem poczekac i kupic cos lepszego
anyway nie dowiedzialem sie jak sie spisuje ten wzmacniacz u Ciebie ! bo jak sie domyslam to ten odemnie :D lub tylko zbieg okolicznosci :)

byc moze od Ciebie z allegro :P wzmak chula ale aktualnie lezy na biurku :P teraz mam niestety inne zmartwienia :P musze sprzedac autka i kupic sobie honde crx i wtedy juz zbuduje CA na poziomie :P

aaa :) ja narazie jestem w trakcie wymieniania kabelkow w moim systemie
jak sie domyslasz ciezko naglosnic sedana ale plany mam jak dla mnie wielkie :) jak skoncze to sie pewnie pochwale :D

klocka :P wymodze jakis opis i moze na allegro pojdzie :P Dego nie mam slyszalem i fajnie graja choc nie dal bym tyle pieniedzy za nie :/

ja dzis zakupilem kabelki glosniczkowe :D
moje okablowanie narazie wyglada nastepujaco :
- Przod sygnalowe : Eagle Cable Mc 60
- System przedni kable glosnikowe : Eagle Cable Skyline 2x2,5 mm^2
- Kabelek sygnalowy do subka ktorego jeszcze nie mam Eagle Cable Switch mono sub
:)
w planach kable zasilajace 25 mm^2 (plus i minus od aku)

wzmacniacz i skrzynka fundusz 2 000 zl z przewaga na wzmacniacz tak do 1500 zl :)
maty dynamat extreme na przednie drzwi czyli dotychczasowe wygluszenie pojdzie do lamusa tylko dystanse zostana tapicerka wygluszona pasta gluszaca no i zmiana przodu i tweetery w slupki :)
wiekszosc mysle bedzie gotowa do listopada tego roku :) moze do pazdziernika :)
to takie male plany a co z tego wyjdzie zobaczymy jak skoncze to sie pochwale
pozdro :)

ziutsane, jak chcesz od akku oba ciągnąć to zrób to raz a porządnie i załóż 35mm2

przy 6m kabla 25 mm2 moze okazać się za cienki, zwłaszcza że planujesz konkretnego suba zamontować.

jestem żywym przykładem że oszczędności lubią się mścić i też mam audio w przebudowie, łącznie z kablami zasilającymi (a mam 25 mm2)

500W na suba i 2x75W na przód

a już niedługo będzie biamping wiec mocy przybędzie.
generalnie staram sie miec zalecany przekrój kabli wg PASCA

Powrót