• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacze do głośników aktywnych

Reakcji
0
Witam wszystkich,

Szukam dobrych wzmacniaczy (końcówki mocy) w klasie D w rozsądnej cenie. Wzmacniacze mają pracować w dwudrożnych kolumnach aktywnych. Wzmacniacze mogą być bez obudowy, moc może być niska - wystarczy nawet uczciwe 20W. Zależy mi przede wszystkim na jakość, niskich zniekształceniach.

Cena w okolicy 500zł za sztukę - zakładając, że wzmacniacze będą stereo. Jak wyjdzie kilkaset złotych więcej, to nic się nie stanie.
Zacząłem szukać na aliexpress, niby jest tego dużo ale ciężko coś konkretnego wybrać. A że nie mam doświadczenia w tym temacie - proszę o pomoc.

Dzięki
Andrzej

Idź na stronę blackdotaudio, są tam wzmaki Icepower.

Najlepiej dla ciebie będzie pasował: Icepower 50ASX2(SE) 2x50W, wszystko w jednej płytce razem z zasilaczem, cena też się zgadza.

Są też na aliexpress, czy ebay prosto z chin, ale z tego co ustaliły internety, są to raczej odrzuty które nie przeszły kontroli jakości z jakiegoś powodu.
Jaka jest prawda, nie wiem, ale cena nowego z oficjalnej dystrybucji jest na tyle fajna że nie opłaca się ryzykować.

Ostatnia edycja:
Dzięki za podpowiedz. Faktycznie, chyba nic lepszego/pewniejszego za te pieniądze nie znajdę. Patrząc na dane techniczne to w zakresie 0,2-2W (na którym mi najbardziej) zależy jest dobrze

Powrót