• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniaz - zwrotka - subwoofer

Reakcji
0
Witka!
Jako że sprzedałem auto, to sprzęt z auta leży w pokoju i chcę podłączyć subwoofer przez zwrotkę sytemu przedniego do wzmacniacza domowego :mrgreen:

wzmak to tosca 303
zwrotka z zestawu tonsil speed 1700
skrzynka to jotbeell 250w rms

najbardziej obawiam się o zwrotke bo reszta pewnie da rade (nie zamierzam budzić sąsiadów ;) )

A więc - może się stać coś zwrotce czy raczej niee?

Z góry dzięki za odp :)

Bez sensu, wzmacniacz nie napędzi tej skrzynki, a zwrotnica tnie przy paru khz, a nie góra paruset hz, więc beznadziejne filtrowanie suba.

to wiem ze tnie wysoko ale lepiej ograniczyć choć trochę pasmo
kontroli nie bedzie wiadomo bo na wzmaku brakuje jednego "0" ;)

chodzi o taki test i pytanie czy zwrotka sie nie upali :oops:

wojtus, zwrotka się nie upali ale na pewno nie odfiltruje. Podejrzewam, że chrka głośnika opada wcześniej niż częstotliwość cięcia zwrotnicy. Więc po co ją w ogóle stosować?

Z całym szacunkiem, ale byle subwoofer z Creative'a za stówkę zagra lepiej od jakiejś skrzynki filtrowanej przy paru kilohercach...

Powrót