• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmak do subwoofera

powionien miec te moze 140 W ale pamietaj to dwie szt tda i one beda chodzily w mostku i kolumny powinny byc 8 ohm choc ja uzywam w mostku glosnika 4 ohm i wzmak nie pierdzi co dziwne do[iero kiedy dalem glosnik ktory mial dwie cewki kazda po 4 OHm to jak je dalem rownolegle to tda zaczol pierdziec bo mial obciazenie 2 ohm

Przy obciazeniu 8R da sie z tego wyciagnac 140-150W.
Tak na marginesie skoro jesteś zielony w elektronice to niewiem czy robisz dobrze kupując zestaw do montazu, mimo że układzik jest łatwy w mozntazu to mimo wszystko trzeba conieco o eklektronice wiedzieć.

A do tego jeszcze trafo zasilacz filtr regulacja glosnosci zasilacz filtra :)
W kazdym razie za drogo. U mnie za ok 100zl masz plytke ze wszystkim.

Jak sie nudze to sam skladam takie uklady ja tego nie kupuje bo jeszcze nikt nie wymyslil calego wzmacniacza do subwofera na jedej plytce. Wiec musialem sam wymyslec :)

Powrót