• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmak LAMPOWY PORADA

W odniesieniu do kolumn wolalbym kupic gotowe kolumny na przetwornikach np. seas niz zrobic dobra konstrukcje samemu na jakichs np. teslach.

A zrób sobie na Seasach czy też na Scanach? DIY to tylko na Teslach? To co za 3kzł zrobisz sam na Scanach czy Seasach w sklepie zapłacisz ok 8-10kzł.

wlasnie sie zastanawiam nad tym wzmakiem jest calkiem ciekawy za taka kaske i lampy tez ma nie najgorsze :)

Koleś umie złożyć lampiaka dobrze ale niestety brakuje mu porządnej obudowy żeby się to sprzedało.

musze sie nie zgodzic z toba dolphin 123 nieda sie zrobic cos z niczego. W odniesieniu do kolumn wolalbym kupic gotowe kolumny na przetwornikach np. seas niz zrobic dobra konstrukcje samemu na jakichs np. teslach.

Przestań bredzić... :) Nawet zamawiając u kogoś identyczne skrzynki jak firmowe (można nawet od tego samego dostawcy), kupując głośniki z internetu gdzie często jest dołożona prawidłowa zwrotnica, oszczędzasz i tak 2/3 tego za co musisz zapłacić w sklepie...

W nawiązaniu do twojego pierszego postu młody :) (bez urazy przypadkiem)
Masz 7kilo monet i pytasz jaka firma dobra itd.
Każda dobra bo zarabia kasę :) A który kupić to powinieneś zastanowić się sam, w końcu to Ty będziesz klamota słuchać. To jak z kobietami, jednemu podobają się blondynki a drugiemu brunetki (ja tam wole brunetki akurat, ale za fajną blondie też się obejrzę :) )
Niemniej jednak jeżeli mam cos doradzić to weź te 7 kilo i pogadaj z kimś kto to ci przerobi na sprzęt grający i zrobi to w dodatku na miarę. Inaczej to będziesz musiał wywalić zdecydowanie więcej żeby coś dopasować do siebie i tym samym staniesz się tylko zwykłym audiofilem :)

rawen1985 to nie są pobożne życzenia a fakty.Co prawda wzmacniacz ten w klasie A ma ok połowę tej wartości co w zupełności wystarcza jednak już w klasie AB ma 2x36w.Czy warto go kupić?Wystarczy policzyć iż zakup kompletu dobrych transformatorów to koszt ok 800-1000zł.Reszta może nie jest już tak droga ale jak to się wszystko zliczy do "kupy"to tez wyjdzie niezła suma!
Ps:Mam takie wrażenie ze wzmacniacz ten budował "spec"z Krakowa,a jeśli tak to mam transformatory od tego Pana w swoim Williamsonie i trafa te mogą śmiało konkurować z dużo droższą konkurencją.Poza tym gość ten zbudował już wiele takich Williamsonów i wie co robi,pomijam tu wygląd zewnętrzny,ale obudowę zawsze można zmienić

Ostatnia edycja:
Mierzyłeś ? Ja miałem wzmacniacz na tych lampach :)
36W no może przy 15% thd ma :P

W ultra liner jest 20-25W i to przy zasilaniu 450V. W klasie A 15W, w trybie pentodowym w klasie AB1 i stałą polaryzacją do się wycisnąć blisko 30W.

Moc ponad 30 W jest możliwa tylko w AB2 (z prądem siatki) w trybie pentodowym co nie jest możliwe w standardowym układzie Wiliamsona.
Z Ra 3.8k można nawet koło 50W wtedy .

---------- Post dodany o 21:20 ---------- Poprzedni post o 21:16 ----------

mogą śmiało konkurować z dużo droższą konkurencją.

A masz jakieś pomiary tych traf podaj jaka jest chociaż La.

rawen1985:10 sekcji,50w,Raa6600,La140mA,odczepy 4 i 8ohm.Mojego wiliamsona nie mierzyłem,pracuje w klasie A tak więc ma może 2x15w?Gra w pomieszczeniu 36m2i nigdy nie udało mi się go "rozkręcić"powyżej połowy.

Powrót