• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmak stereo by Kamil

Reakcji
0
Założenia

Dużo części leżało w szafce i sie kurzyło wiec postanowiłem zorbic malutki wzmak.

Elektronika

TDA 2030A wybarłem bo udało mi sie kupić je za 2zł sztuka to barałem , schemat wzmacniacza według projektu zasilania pojedyńczego, zasilacz mostek 8A, łączna pojemność kondów 3,000uF, trafo jakieś unitry stare 40wat.

Obudowa

Wykonana z skleiki 4mm i boki 12mm z mdf , klejona i skręcana pużniej czyszczona i polakierowana lakierem półmat , obudowa jest bardzo!!!! lekka, obudowa jest dobrze przemyśalna!

Odsłuchy

No i najważniejsze. To wiec tak jestem bardzo mile zaskoczony gra przyzwoicie. Głośno, czysto, basu nie jest duzo ale styka.

Koszty

Trafo - free
Obudowa - free
Zasilacz - 11zł
Wzmacniacze - około 20zł
Drobiazgi - 10-15zł

Fotki

Pozdrawiam

Teraz to możesz wystawić na allegro i trochę na tym zarobić;)

Małe i zgrabne ale pewno nie gra jakoś super ;)

fakt gdzie srodek??
calkiem zgrabny ten wzmak. szkoda tylko ze takie cos tam siedzi. co innego gdyby np GC...
od czego sa radiatory??

Fotki środka będą nieduło, radiatory od kumpla mam, dlatego tda bo wyrwałem za 2 zł sztuka scalaki

[ Dodano: 2007-02-18, 13:24 ]

Powrót