• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Yamaha AX-900 i Technics SH-GE90

Reakcji
0
Czy mogę podłączyć procesor dźwięku Technics SH-GE90 pod wyjście PRE-OUT/Main Yamahy AX-900 ? Bo ze schematu blokowego wzmacniacza wynikia iż przed wyjściem pre-out jest wzmocnienie 16dB. Mam obawy że na pocesor poleci około 1V sygnał z pre-out. Możliwość pomiaru wyjścia pre jest nie realna z powodu jeszcze nie zakupionego wzmacniacza
http://www.hifiengine.com/manual_library/yamaha/ax-900.shtml

Ostatnia edycja:
no właśnie po co ci ten procesor?

Wiem o tym ze dźwięk zniszczy , ale nie chodzi o dźwięk tylko o wyjście pre-out we wzmacniaczu . Co się stanie po podłączeniu procesora, czy będą sztuczne ognie i lepiej założyć okulary ochronne tak w przenośni :cool: ?

myślę że nie ma co się obawiać o przesterowanie procesora, jeśli oto chodzi.

To inaczej , z CD leci sygnał 150mv to jakiego prądu mogę się spodziewać na wyjściu pre-out ? czy to bedą okolice 1V czy 150mv ? . Druga sprawa to w przypadku kiedy sygnał z pre-out niezbalansowany 1v poddany symetryzacji jest taki sam jak w XLR czy jeszcze trzeba go podbic do 2v ? Bo nie wiem czy symetryzacja nie podnosi napiecia, Za mało mam praktyki . Co prawda mam zrobiony preamp ale tego nie wiem bo robiłem z gotowych schematów.

Za bardzo kombinujesz :)
Podłącz to co masz i musi grać
Niektóre z powyższych pytań to zadanie dla wróżki lub jasnowidza

Ostatnia edycja:
Powrót