• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zabezpieczenie DC w LDM SKM7

Reakcji
0
Witam!
Czy ktoś słyszał o takim zabezpieczeniu? i czy wiecie jak je wyłączyć lub cos takiego? Mam to zabezpieczenie w Piecu LDM SKM7. Spalil mi sie bezpiecznik i gdy mialem nowy tez mi sie spalił.
dzieki z góry

Co ty kolego chory jestes? :)
zabezpieczenie przed skladowa stala jest po to zeby uratowac glosnik jak wzmacniacz sie uszkodzi. A ty chcesz je wylaczyc?
Chyba na elektronice to ty sie nie znasz za bardzo.

ldm skm7

ldm skm7

witam
chodzi o to żę gdy włączyłem ldm -7 wzmaka po chwili coś poszło! poszedł bezpiecznik a gdy kupiłem nowy to gdy włączyłem to momentalnie też poszedł i ta w kułko ! głośnikowi na 100 % nic sie nie stało !a na stronie pisze o jakimś zabezpieczeniu dc !! czy to ma coś do tego ! doradzcie mi co mam zrobić z góry dziękuje pap

człowieku bezpiecznik się pali bo coś się skopało w układzie jak ominiesz zabezpieczenia to albo pujdzie z dymem reszta układu albo pujdzie z dymem reszta układu i głośnik..... moze odrazu wstaw śrube zamiast bezpiecznika - przynajm,niej ci się nie przepali....

oddaj to do serwisu bo z twoim zasobem wiedzy to i tak będziesz musiał to oddać do naprawy tyle że po twoich "kombinachach" będzie ona kosztowała 2x więcej albo będzie juz wogóle nieopłacalna...

ldm skm7

ldm skm7

nie nie nie ja nic w tym nie kombinowałem tylko zmieniłem bezpiecznik !chodzi o to żęby mi ktoś doradził co mam z tym zrobić ale ktoś kto sie zna a nie !

chodzi o to żę gdy włączyłem ldm -7 wzmaka po chwili coś poszło! poszedł bezpiecznik a gdy kupiłem nowy to gdy włączyłem to momentalnie też poszedł i ta w kułko ! głośnikowi na 100 % nic sie nie stało !a na stronie pisze o jakimś zabezpieczeniu dc !! czy to ma coś do tego ! doradzcie mi co mam zrobić z góry dziękuje pap

kopek masz jakiś zespół downa czy co, co ci wcześniej napisali? Jestem na 99% przekonany że sam sobie z tym nie poradzisz, oddaj do serwisu, niestety głupota kosztuje.

60gr za bezpiecznik to nie tak duzo, szczegolnie jak jest dobry i masz pewnosc ze nigdy sie nie spali :)
Kolega kupil jakis chinski i sie spali :)

yyy.... z tego co wiem to bezpieczniki sa po to zeby sie palic :)
60 gr to dla mnie duzo,wiecie ile ja tego zuzywam(juz nie:P )

Ja tez się przychylam wraz ze świta krzyczymy głosno nie grzeb w tym oddaj do serwisu. Jak zaczniesz robic sam to może nigdy juz nie zagrać.

ostatnio kupilem sobie garsc bezpiecznikow 200mA do miliamperomierza i jakiez bylo moje zdziwienie jak nagle zaczał mi leciec dym z miernika...
Okazało sie ze dostałem w nagrode niezly mix bezpiecnzikow, a akurat trafił sie 10A....
Takze sprawdzajcie to wsadzacie ;>

Powrót