• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zabezpieczenie głośników unizab1 pcb

Reakcji
0
Czy ma ktoś gotową płytkę zabazpieczeń unizab1 chodzi mi o sam projekt ścieżek w eagle bede wdzięczny za podesłanie projektu w rar. Albo ktoś pomoże mi dokończyć moją płytkę w której jest sporo błędów a dopiero ucze się obsługi eagle i program nie zrobił poprawnie wszystkich połączeń ścieżek ze schematu

Schemat jest prosty. Narysuj jeszcze raz schemat w eaglu zrób dokładnie połączenia. Później sprawdź każdy element czy jest połączony (chwyć element i porusz nim sprawdzisz czy połączenia się poruszają razem z nim).
Później machnij płytkę. Rozmieśćvelementy jak w oryginalne to będzie łatwiej prowadzić ścieżki.

Jak byś chciał to mam taką płytkę na zbyciu. Trochę z "rozlutu", a unizab2 mam nową.

Na PW, więcej Ci nie wyczaruje.

To co Ci wysłałem to unizab1

Ostatnia edycja:
Jak chcesz, to mogę poszukać pliczków do Unizaba z 1 przekaźnikiem, bo robiłem swego czasu swoje PCB.

Ja mógłbym pomóc w projekcie w EAGLE, ale schemat który zamieściłeś nie otwiera się u mnie.

------

Nie otwiera się, bo po rozpakowaniu 0B. Nie chce się poprawnie rozpakować.

Ostatnia edycja:
dziękuje wszystkim za pomoc mam już wszystkie projekty potrzebne do zrobienia płytki :) na koniec wrzucę tu cały projekt razem z zasilaczem symetrycznym

Otworzyłem ten plik ze schematem na domowym kompie, udało się.
Taka uwaga na przyszłość, co do Eagle.
Przy tworzeniu schematu nie wszystkie połączenia wyszły, bo nie wszystkie linie trafiały w piny elementów (tylko zachodziły na nie, a nie łączyły się). Schemat rysowałeś na domyślnych ustawieniach Grid, ustawionych na 0.1 cala, warto przestawić to na 0.05 cala, wówczas łatwiej z tymi połączeniami.

Masz parę/naście niepodpiętych elementów. Wystarczy, że każdy przeklikasz i automatycznie się pojawi brakujące połączenie. Co do zmiany siatki to w schemacie bym z tym nie szalał. Co innego na PCB.

Szaleć, to pewnie że nie, ale z własnego doświadczenia wiem, że 0.05 cala to zdecydowanie lepiej niż domyślne 0.1 cala.
Natomiast mniejszych wartości niż to 0.05 cala dla edycji schematów nie proponuję.

Powrót