Materiał nie jest identyczny z bokami, niestety ale po wielu poszukiwaniach nie znalazłem podobnego. Oryginalny jest odmianą weluru i jest nie do dobrania. Pozostaje znalezienie na szrocie takich samych osłon i zmianę obicia. Kolor w rzeczywistości nie jest tak rażący, jest delikatnie czerwony. Winę za kolor na zdjęciu ponosi aparat.
Proszę o propozycje zmiany oświetlenia, na jaki kolor, w jakim miejscu.
Obudowa na wzmacniacz wykonana jest od podstaw. Oryginalna zasłona koła zapasowego została wymieniona na nową. Spód to sklejka, rama z deseczek sosnowych, góra ze sklejki. Znaczek został wykonany z drutu i przyklejony do sklejki, po przyklejeniu materiału powstał efekt wypukłości.
Bassrefleks jest do wymiany pomimo, że ciśnienie powietrza jest olbrzymie nie występuje efekt świszczenia. Najprawdopodobniej skrzynka będzie zamknięta.
Pierwotnie miały być takie dwa głośniki ale po odsłuchu zadecydowałem, że będzie tylko jeden stąd te wolne miejsce. Myślałem o zamontowaniu w to miejsce kondensatora ale przy moim akumulatorze (100Ah) i alternatorze (2kw) okazuje się zbędny.
Dane o sprzęcie:
Wzmacniacz:
PEIYING PY-2F01R w mostku prawie 300 W. (przetestowane )
Gra teraz w 4 ohm-ach, podłączałem na 2 ohm-y i co dziwne pracował stabilnie.
Po wygrzaniu głośników sprawdzę na 1 ohm-ie. Zobaczę co będzie działo się ze wzmacniaczem.
Wzmacniacz ma pilota do sterowania basem – super sprawa.
Głośnik:
Noname, 350 RMS, 1000 MAX dwie cewki 2 x 2 ohm
Średnica 320mm, waga 6,5kg
Skrzynka:
30l strojona na 40 hz – trzeba to zmienić przy niskim basie całe auto drży
Oświetlenie:
Świetlówki 13W z przetwornicą 12/380V – kolor może być dowolny
Prośba do adminów – czy można stworzyć dodatkowy dział o nazwie przykładowo „moje auto” gdzie ludzie będą umieszczać zdjęcia ze swoich samochodów. Moja propozycja związana jest z tym, że czytając posty z tego forum dochodzę do wniosku, że wiele osób piszących nie miało w ręku żadnego wzmacniacza czy głośnika a uważają się za wielkich specjalistów. Oczywiście jest grono profesjonalistów znających się na CA i właśnie od nich powinno się czerpać wiedzę. Niestety ważne informacje gubią się w natłoku bzdetów.
Np.: ten głośnik jest kiepski – ale go nigdy nie słyszałem – ale na pewno jest do d…
Ten wzmacniacz gra kiepsko – widziałem na zdjęciach.
Są też informacje bardzo ważne na których można polegać i wierzyć w ciemno. Powinny być pisane wielką czcionką. Na takich informacjach powinni bazować wszyscy początkujący.
Np.: naprawiam głośniki kilka lat – w tym typie często pada cewka, w tym zawieszenie a tych nie miałem nigdy w naprawie.
Miałem ten wzmacniacz był kiepski i po tygodniu wymieniłem go na inny
To jest właśnie ta wiedza potrzebna innym.
Wracając do mojej zabudowy – co można zmienić w wyglądzie??
W elektryce już raczej nic.