• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zagięte basrefleksy

Reakcji
0
panowie widzieliscie gdzies zagiete basrefleksy? szukam szukam i znalezc nigdzie nie moge. a moze macie w okolicznych sklepach? w necie gdzies widzieliscie? help

jakiego rozmiaru?? sa systemy w polinku ale to wyglada jak PCVki z lepiszymi kolniezami

gdzies widzialem zaginane ale to chyba byly visatona/monacora wiec drogie

dzieki za info. potrzebuje zestroic 20 litrowa obudowe do 37 Hz :) troche zapomnialem ze bedzie potrzebna dluga rura i musze ja wygiac :/

najlepiej kup kanalizacyjna - taniej (duzo) wyjdzie.
ps wez pod uwage ze taki tunej zajmie kilka litrow.
a moze szczelinowy?

szczelinowy nie bo za duzo roboty z dostrojeniem, a z rura nie ma problemu. zawsze biore dodatkowe 2 rury do pomiarow i scinam po centymetrze, pomier, odsluch i tak az sie rura skonczy:) bo wiadomo ze te symulatory to oszukuja niezle. tak ze przy dobrych wiatrach nie bede musial br zaginac.

djrobo napisał:
bo wiadomo ze te symulatory to oszukuja niezle
to niemam pojecia jak to liczysz. u mnie najwieksza odchylka od symulacji to bylo 5Hz przy tunelu szczelinowym bo nie wiedzialem jak uwzglednic zagiecie...

w takich przypadkach ja bawie sie szczelinowymi ;)

Powrót