• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zakup budżetowego amplitunera

Reakcji
14
Potrzebuję budżetowego amplitunera lub wieżę do kwoty 300zł, który będzie miał dwie rzeczy:
-budzik
-pilot

Przeszukuje allegro i najchętniej kupiłbym jakiegoś vintage`a, ale niestety na te dwie rzeczy jest większe zapotrzebowanie niż moc. Będzie to napędzało niewielkie monitorki 5-8litrów w pokoju 12m2.
Na allegro ciężko o jakąś yamaszkę, denona itd, dużo widzę modeli Sony, ale niestety nigdy nie przykuwały mojej uwagi i nie wiem które modele są w miarę ok.

Będę wdzięczny za pomoc w wyborze.

Ostatnia edycja:
To daj tu parę propozycji, obejrzę :)
Jeśli ma być i budzik, i pilot, to vintage odpada, raczej nie znajdziesz.

Nie nie, tego typu wieże odpadają. Jakiś w miarę sonesowny amplitunerek można dostać, pod wieczór podrzucę kilka propozycji.

Jak dobrze poszukasz to i yamahe dspa2 da rade dorwac za 250zl;) a tak na serio to do 300 to moze teaca da rade wyrwac jakiegos. Ja zerkne jak chcesz w zaprzyjaznionym komisie u mnie w miescie moze cos znajde. Ostatnio dorwalem tuner sony cyfrowy za 50zl

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Niestety z tego co widzę opcja budzika jest za dużym wymaganiem stawianym dla amplitunerów... :)
Stąd też zostaje wybrac mi coś z pilotem z rozsądnym dźwiękiem w tych pieniądzach.

Powrót