• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zakup tunera

Reakcji
0
Witam!

Na wakacjach się człowiekowi nudzi. Przesłuchałem większość płyt. Czasem mam ochotę na cos innego, coś z radia. Stąd moje pytanie, czy nie znacie jakichś dobrych tunerów radiowych? Najlepiej dostępnych na allegro. Szukam czegoś z wysoką czułością, gdyż mieszkam w dolince i sygnał mam raczej kiepski. Do tego przydał by się niski poziom szumu i względnie wysoka dynamika...

Nie mam rozeznania w producentach i modelach dlatego zwracam się z prośbą do Was...

Na to przedsięwzięcie mam 400-450zł.

PS. Dobrze było by żeby tuner był cyfrowy i miał pilota, ale niekoniecznie. :wink:

Może opowiem tutaj moją przygodę z tunerem.. kupiłem kiedyś na allegro za niecałą dychę starego technicsa z zamiarem wykorzystania obudowy. Nie miałem nawet ochoty go zostawiać. Jednak.. jak przyszła paczka, coś mnie tchnęło i podłączyłem go. Tak mi się spodobał, że mam go do dziś :) Gra bardzo ładnie, chociaż na słuchawkach słychać słabe szumy. Po co to piszę? Ano, chciałbym, abyś się zastanowił, czy warto wydawać 400 zł na radio ;)

Jak byś był zainteresowany to mam na stanie KENWOOD'a model KT-51LB
Jakbyś był zainteresowany to daj znać na PW lub GG

Powrót