• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zakup w digikey

Reakcji
1
Pierwszy raz chce coś kupić w digikey.Nie na firmę tylko prywatnie. Nie rozumiem tej informacji:
"Incoterms:‏ DDP (Duty and customs paid by Digi-Key, VAT due at time of delivery)"
Czy mam rozumieć że dopłacę 23 % VAT przy dostawie ? Komu? Czy jeszcze dodatkowo jakieś koszty?

No z VATem się liczę ale tych dodatkowych komplikacji z opłatami to się obawiam. Jednak co mouser to mouser .

A jak wygląda zamawianie z farnella dla kontrastu? Chciałem zamówić produkty z ich magazynu w USA. Piszą że wysyłka kosztuje 110zł. i w tych 110zł. są pokryte wszystkie opłaty łącznie z cłem. Prawda to :p ?

Z farnella brałem w maju 2019.

Płaciłem tylko vat za elementy + vat za wysyłkę UPSem, która kosztowała mnie całe 20zł. Paczkę miałem po 2dniach.

Pierwszy raz chce coś kupić w digikey.Nie na firmę tylko prywatnie. Nie rozumiem tej informacji:
"Incoterms:‏ DDP (Duty and customs paid by Digi-Key, VAT due at time of delivery)"
Czy mam rozumieć że dopłacę 23 % VAT przy dostawie ? Komu? Czy jeszcze dodatkowo jakieś koszty?
Powyżej 50 ojro wysyłka gratis
Wysyłka z EU, płacisz tylko VAT

Powrót