• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zasilacz do wzmacniacza

Reakcji
0
Witam forumowiczów. Od znajomego dostałem to co na zdjęciach i chciałbym to wykorzystać. Na internecie znalazłem informację, że to element zasilacza. Specyfikacja Main filter capacitor: NOVER 10000UF 50V X2
Infinite capacitance: 0.18U;
Rectifier Bridge: New Battery Element RS808 (8A).
Czego jeszcze brakuje by móc podłączyć pod to wzmacniacz, który przyjmuję 24-51vdc? Z góry dzięki za pomoc.

Najprostszy moduł zasilacza. Pytanie czy wzmacniacz, który posiadasz jest zasilany z pojedynczego napięcia czy symetrycznego.

Z pojedynczego. Jest tylko gnd i pvdd. Ewentualnie co byłoby lepszym rozwiązaniem?

Dla mnie osobiście barwa to jest zbędny dodatek, wyleczyłem się z tego dobre 10lat temu. Samo sterowanie pilota na pewno jest wygodne. Tego konkretnego projektu nie znam.

Powrót