• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zasilacz symetryczny 2x 3300mF/35V

Reakcji
0
Tak jak w temacie czy to ma szansę zadziałać? choćby na próbę bo mam już zamówione większe ale chcę sprawdzić czy kit mam dobrze złożone.

Niektorzy to chyba pisza posty bo nie maja z kim pogadac a lubia zasmiecac forum:)

Po pierwsze to nigdy w zyciu nie widzialem kondensatora 3300mF co innego 3300uF.
W zasilaczach stosuje sie rozne kondensatory od 2x1000uF do prawie nieskonczonosci wiec dlaczego na tych wzmak mialby nie dzialac. Sadzac po napieciu wzmacniacz raczej duzej mocy nie jest wiec w zupelnosci taka pojemnosc wystarczy choc nic nie napisales o ilosci kanalow i impedancji obciazenia.
Byle sie zaraz nie okazalo ze to filtracja w przetwornicy do car audio. Bo mi rece opadna.

Powrót