• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zasilacz symetryczy do modułu filtra sub4 z Carton Audio

Reakcji
0
Witam!
Posiadam trafo od korektora o napięciu ok 2x19v, nie wiem ile wat ma transformator, na korektorze jest napisane, że pobiera 8w i teraz pytanie czy da się z tego skręcić zasilacz symetryczny 2x12-14v do modułu sub4? Znalazłem na internecie stabilizator symetryczny AL05 LINK DO STABILIZATORA chciałbym połączyć go z trafem które posiadam tylko nie wiem czy wytrzyma takie napięcie jeżeli stabilizatory będą na 12v, nie chcę też mieć z tego pieca i martwić się czy mi się nie zjara chata :grin:
A może ktoś z was ma do sprzedania kompletny zasilacz :?:

Taki zasilacz to 20 minut roboty, jedynie musialbys sobie plytke wytrawic.
Ten modulek moze chodzic na +/-15V tak wiec moglbys wykozystac stabilizatory na 15V i by smigalo.

Do tego pare kondensatorkow i tyle.

Albo jak juz bardzo chcesz kupic od altrona, to po prostu kup wersje dla 15V.
Zreszta dla 12V tez zadziala.

Tak czy siak doczepisz radiatory do stabilizatorow i bedzie OK.

Płytek nigdy nie wytrawiałem, oczywiście mógłbym spróbować ale kupowanie laminatu, wytrawiacza, części elektronicznych wyniesie mnie pewnie dużo więcej i nie mam pewności czy to zadziała więc zdecyduje się na altrona z linku.
Napisałeś że będzie działać na 12 i 15v, tylko jakie napięcie będzie lepsze 12v czy 15v? Nie będzie mocnego grzejnika jak dam stabilizatory na 12v?

Dla tego ukladu 12 czy 15 nie zrobi roznicy.
Sam osobicie uzywam go na 12V.

Jak dasz stabilizatory 12V to prawdopodobobnie bedziesz musial doczepic radiatory do nich.

Powrót