• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zasilenie STX.12.2.500.2x2 w domu? Jaki wzmachol lub koniec mocy?

Reakcji
0
Witam.
Jakim wzmacniaczem zasilić
SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP w domu? Pod jakie wzmacniacze albo koncówki mocy wy macie podlączony ten głośnik, ze to działa i teoretycznie nic zlego niema prawa sie z nim stac?

Cewki mam szeregowo bo mialem podlączone w aucie. Chyba ze wykombinowalbym jakis zasilacz czy cos w tym stylu i zasilił go tym wzmacniaczem z auta? Ale to juz chyba wiochą śmierdzi?? hmm. Pobór wzmacniacza to kolo 8A

Wiesz, o gustach się nie dyskutuje. Ja bym nie połączył domowego subwoofera z typowym wzmacniaczem samochodowym. Już lepiej zainwestować w jakąś zewnętrzną końcówkę jak nie chcesz robić panela.

Kup taki na jaki Cie stać, przecież nie kupisz do głośnika za 130 panelu za 500 tylko dlatego żeby go zasilić pełną mocą, mija to się z celem.

Głosnik siedzi w skrzyni okolo 55litrów, szczelinowa, strojone na 25Hz. Miałem ją w aucie ale zajmuje mie miejsce i wgl jest mi to niepotrzebne w aucie dlatego pomyslalem ze bedzie grac w domu.

do domu to raczej wersja 2x4r
zeby zasilic ten co masz to potrzebujesz poteznego wzmacniacza ktoy dostarczy 200w/4r :/

W sumie stwierdzilem, że sie pobawie i spróbojemy jakiegoś wzmaka zrobic a jesli czasu braknie to glosnik bedzie na sprzedaz.

Powrót