Witam, mam zamiar wymienić membrany w głośnikach Tonsila i mam pytanie które membrany będą lepsze czy z zawieszeniem gumowym czy piankowym? Na jednym z for przeczytałem że do Tonsila lepsze będzie piankowe, proszę jeszcze o jakieś opinie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
jezeli to nie jest oryginalna membrana lub zawieszenie to ZAWSZE zmienia sie parametry i brzmienie ;]Konradus99 napisał:to do starych tonsili, które wychodziły na zawieszeniach piankowych, to najlepiej, żeby tak zostało. W takim przypadku guma zmieniłaby parametry głośnika a więc i dźwięk.
taaa - i zaplaci tyle co wart nowy glosnikkevineczko napisał:jeśli membranę masz uszkodzoną wyślij do tonsilu oni ci porządnie zrobią i dadzą gwarancje, sprawdzą głośnik i będziesz miał 100% oryginalne parametry.
widze kolejnego fanatyka tonsila...kevineczko napisał:IE PAKUJ TAM POD ŻADNYM POZOREM CHIŃSKIM MEMBRANEK LAKIEROWANYCH Z ALLEGRO ZA 5 ZETA BO TO PSUJE PIĘKNĄ GRĘ TONSILU !!!!
Pawel S. napisał:jezeli to nie jest oryginalna membrana lub zawieszenie to ZAWSZE zmienia sie parametry i brzmienie ;]Konradus99 napisał:to do starych tonsili, które wychodziły na zawieszeniach piankowych, to najlepiej, żeby tak zostało. W takim przypadku guma zmieniłaby parametry głośnika a więc i dźwięk.
ale z doswiadczen z regeneracja polecam pianke. chociazby dlatego ze mniej traci glosnik na efektywnosci
widze kolejnego fanatyka tonsila...
kevineczko, nie kazdy glosnik wart jest inwestowania w oryginalne czesci
no i nie kazdy jest w stanie odroznic brzmienie glosnika oryginalnego i byle jak naprawianego
amdr napisał:guma jest zwykle twardsza i stawia większy opór.