• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zbudowałem skrzynię na głośniki

Reakcji
0
Witam miałem oststnio trochę czasu i chciałem by w aucie coś pograło a więc trochę płyty pilśniowej 20mm i zaczołem od miar bagażnika czy wejdzie okazało się że na styk splotłem takie cos gra naprawdę fajnie wzmacniacz narazie jaki pod tą skrzynię podpiołem to wyciągnięty ze skrzyni aktywnej brak trochę funduszy na zakup kąkretnego ale zbiera się możecie mi powiedzieć jak zmierzyć litraż tej skrzyni wytłumiłem tąskrzynię gąbką o grubości 10cm i dzwięk się poprawił a i zapomniałem podać z tyłu mam bass reflex

Załączniki

• Budowa skrzyni.jpg
    Budowa skrzyni.jpg
    20.6 KB · Wyświetleń: 0
Witam miałem oststnio trochę czasu i chciałem by w aucie coś pograło a więc trochę płyty pilśniowej 20mm i zaczołem od miar bagażnika czy wejdzie okazało się że na styk splotłem takie cos gra naprawdę fajnie wzmacniacz narazie jaki pod tą skrzynię podpiołem to wyciągnięty ze skrzyni aktywnej brak trochę funduszy na zakup kąkretnego ale zbiera się możecie mi powiedzieć jak zmierzyć litraż tej skrzyni wytłumiłem tąskrzynię gąbką o grubości 10cm i dzwięk się poprawił a i zapomniałem podać z tyłu mam bass reflex

Po pierwsze polecam naukę poprawnego pisania
Po drugie FAQ by Nazar do poczytania
Po trzecie płyta pilśniowa nie nadaje się na budowę skrzyń
Po czwarte dwa różne głośniki w jednej skrzyni to nieporozumienie....itd...itd...

możecie mi powiedzieć jak zmierzyć litraż tej skrzyni

najprosciej ze szkoly.... V= a x b x c :) tylko uzyj wewnetrznych wymiarow... tylko po co ci znac litraz tej skrzyni jesli glosnik ( jbl)i pierdziawke (alphard) juz masz, bas reflex tez, to po co chcesz obliczac litraz? Zaczales od konca....poczytaj artykuly na pierwszej stronie ;) bo szef bedzie zly...

od kiedy sie skrzynie br wgłusza gąbka ?? i czy wogóle się wygłusza xD byc albo nie byc oto jest pytanie :)

Powrót