• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zdalne sterowanie Windowsem przez Androida.

Reakcji
100
Witam. Mam pytanie do osób, które bawią się komputerem/laptopem (win) przez np tablet lub telefon na androidzie. Chcę z tabletu/telefonu mieć dostęp do komputera - do pulpitu, przełączania piosenek itd. To co już testowałem to:
- teamviewer - problem jest z dźwiękiem - jest i na tablecie, i na laptopie - nie da się tego wyłączyć, do tego nie wiedzieć czemu jakość dźwięku jest pogorszona,
- Microsoft Remote Desktop - wszystko spoko, ale albo pracuje komputer albo tablet, do tego jak jestem na tablecie to dźwięk leci na tablecie zamiast na komputerze - z tego co wyczytałem to nie da się nic z tym zrobić - chyba, że się mylę.

Jeśli miałby ktoś sprawdzony program na androida to proszę się podzielić nazwą :) Od programu jedynie wymagam tego, by działał sprawnie, dźwięk był odtwarzany na laptopie/komputerze.

Pozdrawiam

A nie lepiej zainstalować j.river ?

jest apka na ipada androida i sterujesz sobie ładnie

Aimp 3 + Apka na Andka Aimp Remote Control.
Do zdalnego pulpitu VNC.

Zainstalowałem, fajnie działa :) (j.river)

Odnośnie aimpa - używam tego od paru ładnych lat, ale mam problem z konfiguracją - aktualnie na najnowszym aimpie nie chce mi wczytać wtyczki od zdalnego sterowania.

w jriver mozna ustawić sobie prawie wszystko

bo jest jeszcze roon ale to kosztuje chorą kasę mam tylko i wyłacznie jako Developer konto

Witam,
z prostych rozwiązań proponuje winamp'a + wtyczkę do zdalnego sterowania, natomiast z bardziej zaawansowanych - mpd w wersji pod windows'a - klientów na Androida jest sporo.
Z fajnych funkcji należy opcja wyboru wyjścia (tzn. jeżeli masz np. wyjście HDMI, kartę dźwiękową wbudowaną, zewnętrzną czy np. nadajnik Bluetooth możesz sterować, na które z nich będzie kierowany sygnał - możesz wybrać ich kilka).

Pozdrawiam.

- teamviewer - problem jest z dźwiękiem - jest i na tablecie, i na laptopie - nie da się tego wyłączyć, do tego nie wiedzieć czemu jakość dźwięku jest pogorszona,
Na androidzie w apce wchodzisz w ustawienia, zjeżdżasz na dol (do zaawansowane) i tam odznacz odtwarzaj dźwięki systemowe i muzykę.

Powrót