Więc chce złożyc (zbudować) sobie zestaw 5.1 do pokoju ( pokój nie wielki poniżej 20/m2 ) Zależy mi oczywiscie na czystym, mocnym dźwięku i przy tym żeby Subwofer robił to do czego jest stworzony.
Pytanie jest takie... od czego zacząć?
Wydaje mi się że najpier trzeba zbydowac wzmacniacz
Oczywiście sam to zrobie tylko powiedzcie jaki, albo najlepiej namiar na schemat
A może Amplituner z procesorem 5.1 ?
Aha kolumny będą na statywach (chyba lepsze są niź takie małe klocki ? )
Edit: jeszcze dodam że projekt nie ma być zrealizowany w ciagu tygodnia, tego miesiąca itp tylko chce to robić po mału, zalezy mi na dokładności, estetyce no i chce przy tym troche wiedzy łyknąć bo jak wiadomo najwięcej uczymy sie w praktyce!
Tylko nie bierzcie słów "chce robić to po mału" zbyt dosłownie i nie ociągajcie sie z postami
Aha jeszcze jedno pytanie...czy wogle opłaca się wstawiać 5.1 do małego pokoju? Właściwie to był by nastawiony na komputer a tam słucham więcej muzyki, filmy ogladam na luzku....co myślicie?? Moze poprostu 2.1 ? sam juz nie wiem
Pytanie jest takie... od czego zacząć?
Wydaje mi się że najpier trzeba zbydowac wzmacniacz

Aha kolumny będą na statywach (chyba lepsze są niź takie małe klocki ? )
Edit: jeszcze dodam że projekt nie ma być zrealizowany w ciagu tygodnia, tego miesiąca itp tylko chce to robić po mału, zalezy mi na dokładności, estetyce no i chce przy tym troche wiedzy łyknąć bo jak wiadomo najwięcej uczymy sie w praktyce!

Tylko nie bierzcie słów "chce robić to po mału" zbyt dosłownie i nie ociągajcie sie z postami

Aha jeszcze jedno pytanie...czy wogle opłaca się wstawiać 5.1 do małego pokoju? Właściwie to był by nastawiony na komputer a tam słucham więcej muzyki, filmy ogladam na luzku....co myślicie?? Moze poprostu 2.1 ? sam juz nie wiem