• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw CA - Dobrze skompletowany ? :) Proszę o opinię.

Reakcji
0
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam właściwie skompletowany zestaw CA, jednak chciałbym abyście pomogli utwierdzić mnie w tym czy dobrze wybrałem, kompletując podpierałem się tematami z tego forum :)

Gatunek muzyczny: Właściwie różnie, ale z naciskiem na Electro (320kb/s)
Auto: Civic VI 5D

Jednostka główna: Clarion cz202e / cz302e (TO chyba to samo tyle że 202 nie ma BT i filtru górnoprzepustowego który i tak będzie we wzmacniaczu)
Przód: Helix B 62C / U-Dimension EL Comp 6 (Tutaj proszę o pomoc)
Sub: No i właśnie ... nie jestem typem majsterkowicza, najprościej gdyby była to gotowa skrzynia, lecz może jednak warto trochę pomajsterkować? Widziałem że dużo osób poleca tu STX-y, to chyba polska firma jak mniemam ? Na początku upatrzyłem sobie Hertza ES300 ale chyba nie ma co się aż tak porywać.
Wzmacniacz: Crunch GPX 1000.4
Kondensator ?
Dodatkowo dystanse MDF i maty bitumiczne / butylowe, tutaj także proszę o pomoc, słyszałem że bitumiczne w zimie pękają.
Z góry dziękuję za zainteresowanie, jestem właściwie początkujący w CA, moim priorytetem jest aby to wszystko grało czysto i nie męczącą, no i aby bass nie był dudniący, niestety nie mam poglądu czy to co wybrałem będzie mogło mi to zapewnić, jeżeli chodzi o kwotę jaką posiadam, to nie mam jakiegoś określonego budżetu, ale raczej nie będę w przyszłości rozbudowywał systemu.

Ostatnia edycja:
Kupiłeś już?

Słabe te Twoje wybory, lub czytasz wybiórczo.

Sprzęty mają być tylko nowe?

maty bitumiczne / butylowe, tutaj także proszę o pomoc, słyszałem że bitumiczne w zimie pękają.
masz przyklejony temat o wygluszeniu. nie radze oszczedzac bo sie nie oplaca

wybrales sprzet jaki bys kupil w supermarkecie
lepiej podaj budzet na calosc

tam gdzie mozna to szukac uzywek
nie kieruj sie wygladem ani markami - kieruj sie naszym doswiadczeniem

dan - zaproponujesz zestawik?

od siebie moge zaproponowac DLSa W310D w dobrej cenie. zadowoli sie tanimi wzmacniaczami

Zadziwiliście mnie Panowie, jak już mówiłem, zwracałem uwagę na zestaw z linku), i wszystko mi pasowało, ale tak jak mówisz, pokieruję się doświadczeniem :)

Ostatnia edycja:
w/w zestawy glosnikowe graja nawet na gorszym poziomie jakosciowym niz wspolczesne fabryczne naglosnienia!
jedyny plus to lepszy wyglad i to ze moga zagrac glosniej

akurat nie o to mi chodzilo...

dobra - to ja zaczne

zestaw na przod - w/w AMA BL 160 + wysokotonowy - 350zl
nie pytaj co to tylko zaufaj - nawet w wiekszej kwocie nie kupisz lepiej brzmiacego zestawu
sub - pisalem ze mam uzywanego DLSa W310D - 200zl + ewentualna skrzynka
zadowoli sie slabymi=tanimi wzmacniaczami. w zamknietej gra kulturalnie, w b-r potrafi pomasowac plecy
maty - tanie GMSy wystarcza - ok 200-250zl
dystanse zamowisz razem z matami - 20-60zl
okablowanie - albo kupujesz sam skladaki, albo kupujesz gotowy zestaw. 150-300zl
montaz wysokotonowych w slupki od 50zl (jak zrobisz sam - tutorial na stronie glownej)

zostaje jakies 800zl na radio + wzmacniacz - dan?

---------- Post dodany o 14:25 ---------- Poprzedni post o 14:23 ----------

aha - skrzynka do suba 100-150zl

Wieczorem coś skrobnę.

---------- Post dodany o 19:55 ---------- Poprzedni post o 13:47 ----------

Czemu brak edit?

No dobra wzmak wiem kto ma rf-a 551x :drool:

Szmocy i jakości mu nie zabraknie.

A radio może być któryś z tych klarnetów oby miał 2xrca.

Niech mi tylko nie dudni, głębokie uderzenie, na tym mi zależy najbardziej, nie musi wywalać szyb z okien. Jeszcze pieniędzy nie mam więc na razie proszę Was o pomoc żeby wiedzieć ile odłożyć. No niestety jak to czasem bywa jeszcze mam parę wydatków po drodze :). Do tematu na pewno wrócę w niedzielę, muszę wyjechać. Na razie bardzo dziękuję za naprowadzenie na właściwy trop CA, aha... byłbym zapomniał .. Paweł, tą AMĘ można dostać bez tweeterów, mam je dobrać osobno + zwrotnice tak ?

Jakbyś chciał zobaczyć jak amy grają to zapraszam, daleko nie masz ;) Przy okazji posłuchasz co potrafi zagrać mądrze poskładany system za 1,5k ;)

Mamusa bardzo dobra propozycja na pewno skorzystam :) Na chwilę obecną dziękuję za pomoc i tak jak Paweł mówi ... nazbieram kasę to wrócę to tematu, jeszcze raz bardzo dziękuję.
Byłbym zapomniał ..
Ama jest tylko w zestawach z tweeterem
Ja za to nie znalazłem AMY z tweeterem, na allegro jest jedna aukcja i nic o tweetach nie jest napisane :P
A co do tej aukcji http://allegro.pl/glosniki-samochodowe-ama-bl-160-160mm-i3483887696.html, warto wyskrobać pieniądze i brać od razu ? Boję się że w późniejszym czasie ciężko będzie je dostać.

Ostatnia edycja:
Powrót