• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw dla początkujacego elektronika

Reakcji
15
Witam

Mam takie pytanie widzieliście gdzieś na necie jakieś takie układy do składania dla początkujący elektroników ale nie do lutowania. Mam kuzyna 10 lat i matka chce jego mu kupić jakiś taki zestaw edukacyjny do pierwszych zabaw z elektroniką typu żaróweczka, bateria, silniczek czy dioda. Znalazłem coś na AVT ale to sumy po 300zł. Ja by raczej tak do 200zł coś interesowało.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Mówiłem właśnie że znalazłem za 300zł, właśnie też ten i jest jeszcze ośla łączka na avt też 299zł. Tyci dużo.

Masz rację , cena jest trochę za wysoka :sad: i sorry nie doczytałem ostatniej linii :oops:

Pamiętam w podstawówce kobita przynosiła na technikę takie proste zestawy edukacyjne łączone na kabelki z banankami podstawka do podstawki w których był np. silniczek, żarówka itp i takie coś by właśnie mi chodziło.

Fajne dzięki za link. Wiesz on ma 10 lat zobaczymy się się wciągnie czy znudzi po 2 dniach dlatego szkoda 300zł. Na razie ciotka gada że naznosił kabelków i silniczki i bateryjkę i się cieszy. Ja się też tak bawiłem jak miałem 10 lat i mi nie przeszło do tego stopnia że dalej się interesuje elektroniką ale na poważniej i tez zabawy skłoniły mnie że poszedłem do technikum elektronicznego, studia pokrewnie bo informatyka, może i on coś w kierunku elektroniki pójdzie.

Powrót