Jeśli mowa o rezystorach metalizowanych, to generują one najmniejszą siłę elektromotoryczną szumów (0,2uV/V), do takich rezystorów należą również rezystory drutowe. Siła ta zależy od napięcia przyłożonego do rezystora – im większe napięcie, tym większy szum. Im mniejszy szum, tym lepsza jakość. Pozostaje tylko kwestia tego, czy jesteśmy w stanie usłyszeć różnicę miedzy rezystorem metalizowanym 1% a zwykłym 5%. Wszystko jest względne :wink:
Ja większość elementów mam już dograną, muszę tylko wiedzieć ilu było by chętnych, żeby dać ostateczną odpowiedź.
Zastanawiam się tylko nad kondensatorami w zasilaczu. Proponuję te:
http://www.allegro.pl/item659621866_elektrolityczne_10000uf_50v_105_c_po_6zl_szt.html
Pisałem do tego użytkownika jak z jakością i otrzymałem taką odpowiedź:
"Powiem szczerze: Nie są to jakieś "markowe produkty z górnej półki". Za taką cenę to przecież wykluczone.
Lecz z naszego punktu widzenia, jako sprzedawcy, nie można im nic zarzucić poza brakiem "ładnego logo".
Są porządnie wykonane i jak na razie - w ciągu kilkunastu miesięcy ich obecności w ofercie nie słychać
żadnych negatywnych opinii naszych klientów (w sumie około 100 z nich zakupiło łącznie prawie 500 sztuk)."
Myślę, że można byłoby je zakupić.